21. 05. 2020 - 12:35
Kreću u realizaciju velikog plana: Evo kada i gdje se...
907
Shares
Kreću u realizaciju velikog plana: Evo kada i gdje se nastavlja NBA liga

Kreću u realizaciju velikog plana: Evo kada i gdje se nastavlja NBA liga

21. 05. 2020 - 12:35
0
Shares

Vodstvo NBA lige još uvijek razmatra nastavak sezone odigravanjem utakmica u dva grada

NBA klubovi očekuju da će oko 1. juna dobiti upute iz ureda NBA lige prema kojima će moći pozvati na povratak igrače koji su napustili gradove u kojima igraju domaće utakmice, što bi trebao biti prvi formalni korak k nastavku natjecanja krajem jula.

Ekipe očekuju da bi u isto vrijeme mogle dobiti dopuštenje za prelazak s individualnih treninga na treninge u kojima bi moglo sudjelovati više igrača i klupskog osoblja, objavio je ESPN pozivajući se na neimenovani izvor.

Pandemija izazvana širenjem koronavirusa prekinula je NBA sezonu 11. marta, a vodstvo lige trenutno raspravlja o detaljnom planu za nastavak koji uključuje dvije sedmice za povratak svih igrača u klubove i boravak u karantinu, jednu do dvije sedmice individualnih treninga te dvije do tri sedmice za službene trening kampove.

Mnogi igrači su ostali na lokacijama u kojima su njihove ekipe, a neki od njih su počeli dolaziti u trening centre na individualne treninge. Međutim, ima i onih koji su otišli na druge lokacije, a neki su, poput zvijezde Dallas Mavericksa Luke Dončića, potegnuli čak do Evrope, zanemarujući preporuke iz ureda lige.

NBA povjerenik Adam Silver vjeruje da će u olakšavanju povratku igrača koji su napustili SAD dobiti pomoć od državnog vodstva.

Ne bude li nekih novih obrata po pitanju pandemije, vlasnici i vodeći ljudi NBA klubova, kao i predstavnici igrača, vjeruju da će Silver u junu obznaniti odluku o nastavku sezone, a prve utakmice bi trebale biti odigrane krajem jula.

Vodstvo NBA lige još uvijek razmatra nastavak sezone odigravanjem utakmica u dva grada, odnosno na dvije lokacije, a to su Disney World u Orlandu i Las Vegas.

Predstavnici igrača i vodstvo lige još uvijek nisu dogovorili kakav će biti sistem natjecanja u nastavku sezone, kakav će biti format doigravanja i hoće li se u akciju vratiti svih 30 ekipa.

Učitaj još novosti