20. 05. 2020 - 23:20
Bešić: Nedostaje mi teravija, ali ovo je prvi ramazan u kojem...
907
Shares
Bešić: Nedostaje mi teravija, ali ovo je prvi ramazan u kojem nisam propustio nijedan dan posta

BH. REPREZENTATIVAC OTKRIO

Bešić: Nedostaje mi teravija, ali ovo je prvi ramazan u kojem nisam propustio nijedan dan posta

20. 05. 2020 - 23:20
0
Shares

Naš fudbalski reprezentativac iz Evertona Muhamed Bešić, koji je trenutno na posudbi u Šefild junajtedu, u razgovoru za "BBB Sports" izjavio je da mu nisu teško pale mjere i preporuke britanskih vlasti zbog pandemije koronavirusa. 

- Prije dvije sedmice dobili smo sina, tako da mi je jako drago što sam mogao više vremena provoditi s porodicom, rekao je Bešić

Međutim, Bešić je priznao da mu tokom ramazanskog posta nedostaje teravija. 

- Nedostaje nam teravija, nadam se da će se stvari uskoro vratiti u normalu - naglasio je naš reprezentativac, te dodao da slobodno vrijeme koristi kako bi djecu učio islamu.

Kako je rekao, tek sada razumije posao koji rade imami. 

- Zaista cijenim posao koji oni rade jer nekada je teško pronaći prave riječi kada želite nešto objasniti - rekao je Bešić.

Tokom ramazana osjeće je bliže Bogu.

- Sa svojim imanom (vjerom - op.a) sam se dugo borio u fudbalu. Ovo je prvi ramazan u kojem nisam propustio nijedan dan posta. Zbog toga se osjećam blagoslovljeno - naglasio je Bešić. 

U Engleskoj osjeća respekt od ljudi zbog svog posla i vjere kojoj pripada.

- U Engleskoj osjećam toliko poštovanje ljudi... Nikada nisam imao problema. U Njemačkoj je bilo malo drugačije jer vas nisu toliko poštovali. Zato sam u Engleskoj već šest godina i nadam se da ću još dugo ostati - rekao je naš "Zmaj".

Nikada nisje imao problema sa slavom. 

- Moji problemi su uvijek bili novac i materijalne stvari. Jednostavno sam osjećao prazninu u sebi. Kada sam kupio Lamborghinija, sjedio sam u njemu i razmišljao "Šta sad?" Bio sam prazan, kao da sam u svom starom autu. Za mene je to bio trenutak koji je sve preokrenuo. Imao sam 14 automobila u tri godine. Bilo je to nevjerovatno, no sada se molim kako bih se s tim stvarima nosio mnogo bolje - za kraj je rekao Bešić. 

Zbog brojnih povreda promijenio je svoj način ishrane.

- Imao sam mnogo povreda tako da sam se prebacio na vegetarijansku ishranu. Jedem manje mesa, manje ribe. Nastojim se hraniti na najbolji mogući način - otkrio je Bešić

Učitaj još novosti