20. 05. 2020 - 18:44
UDARNA VIJEST U ŠVICARSKOJ: Novak Đoković će okončati...
907
Shares
UDARNA VIJEST U ŠVICARSKOJ: Novak Đoković će okončati nezavisnost KOSOVA! (FOTO)

PRVI REKET SVIJETA

UDARNA VIJEST U ŠVICARSKOJ: Novak Đoković će okončati nezavisnost KOSOVA! (FOTO)

20. 05. 2020 - 18:44
0
Shares

Švicarski i njemački mediji posvetili su ovih dana veliku pažnju prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću.

Tako je švicarski tabloid Blik objavio vijest da se srpski teniser Novak Đoković politički angažovao u rješavanju problema Kosova, pozivajući se na izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića prema kojoj najbolji teniser planete pomaže u lobiranju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, čime Srbija "koristi svoje brendove".

2

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Kako je rekao Dačić, više puta je zvao Đokovića da stranim državnicima pošalje reket ili lopticu s autogramom.

"Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine je ovaj 32-godišnjak dospio između frontova", podseća Blik na uvrede koje je kosovski ambasador u Bugarskoj u januaru iznio na račun Đokovića.

"I sad navodno Đoković treba da pomaže kako bi se okončala samostalnost Kosova. Kakva je tačno uloga broja jedan nije poznato, ali on je svoj nacionalistički stav pokazao prije mnogo godina. Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine, Novak je rekao:" Spremni smo da branimo ono što je naše! Kosovo je Srbija"!", piše Blik.

3

FOTO: PROFIMEDIA

S druge strane tu je i ugledni Zidojče cajtung koji je objavio tekst o prvom reketu svijeta po nazivom; "Đoković i alhemičar" u kojem između ostalog kaže:

"’Moć misli’ i voda s vidarskom snagom: Novak Đoković, prvi teniser svijeta, trenutno polarizuje ezoteričnim razmišljanjima".

Minhenski list prenosi pojedine izjave Dijane Đoković, majke tenisera, iz nedavnog intervjua, prenosi Kurir. Ona je između ostalog rekla da je njen suprug pozajmljivao novac od zelenaša, da se ne slaže uvijek sa snahom i da Novak Đoković vjeruje u Boga i vjeruje da je "odabran", kao i da je Roger Federer "malo arogantan".

4

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

"Za sada je nepoznato kako Novak Đoković razmišlja o tim temama, mada je u posljednje vrijeme puno pričao", piše Zidojče. "Poslije faze ljubav i mir prije četiri godine, kada je slijedio pouke trenera Pepea Imaza, Đoković sada iskazuje nove, kompleksnije poglede."

 

Učitaj još novosti