18. 05. 2020 - 15:25
NAKON ZADNJE EPIZODE DŽORDANOVOG DOKUMENTARCA "Kukoč nije bio...
907
Shares
NAKON ZADNJE EPIZODE DŽORDANOVOG DOKUMENTARCA

NAKON ZADNJE EPIZODE DŽORDANOVOG DOKUMENTARCA "Kukoč nije bio samo žrtveno janje. Bio je jako, jako dobar igrač"

18. 05. 2020 - 15:25
0
Shares

Emitiranjem devete i desete epizode završen je megapopularni Netflixov dokumentarac The Last Dance koji se bavi karijerom Michaela Jordana i sjajnim Chicago Bullsima iz devedesetih godina.

Glavna tema posljednjih epizoda je sam naslov dokumentarca, odnosno posljednji ples Bullsa u finalu doigravanja 1998. godine kad su osvojili šestu i svoju posljednju titulu prvaka.

screenshot-20

Američki mediji jučer i danas analiziraju sve viđeno u 10-satnom filmu, a CBS je odvojio pobjednike od gubitnika. Među pobjednicima je i Toni Kukoč, koji je podigao puno prašine na samom početku serijala. Hrvatskog košarkaša nije bilo u prve četiri epizode i svi američki mediji pitali su se je li moguće da je Kukočev značajan doprinos Bullsima potpuno izostavljen.

No Netflix i ESPN su mudro šutjeli pa se Kukoč konačno pojavio u petom i šestom nastavku, u kojemu smo mogli vidjeti kakav je tretman imao kod Jordana i Pippena. Najbolji igrači Bullsa nisu voljeli Kukoča zbog činjenice što ga je menadžer Jerry Krause favorizirao, a vrhunac animoziteta vidio se na Olimpijskim igrama kad su Jordan i Pippen u prvoj utakmici uništili svojeg budućeg suigrača.

 

"Kukoč je jedini igrač koji nije u Hall of Fameu kojemu je posvećen dio filma. Vidjeli smo što su mu Jordan i Pippen napravili na otvaranju Olimpijskih igara, ali vidjeli smo i da je zabio 16 poena uz devet asistencija u finalu. Nema puno igrača koji bi preživjeli takvo mentalno i fizičko udaranje od strane Jordana i Pippena i onda se vratili u takvom stilu.

Kukoč je ispao i heroj u Pippenovoj najružnijoj epizodi. Kad je Scottie odbio ući u igru u doigravanju 1994. godine, Kukoč je zabio koš za pobjedu protiv Knicksa. Kukoč nije bio samo žrtveno janje u sukobu Jordana, Pippena i Jerryja Krausea. Kukoč je bio jako, jako dobar i opasan igrač", piše CBS.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti