14. 05. 2020 - 09:51
Mjesec dana jeo i vježbao poput "The Rocka", evo šta mu se...
907
Shares
Mjesec dana jeo i vježbao poput

KAKVA TRANSFORMACIJA

Mjesec dana jeo i vježbao poput "The Rocka", evo šta mu se dogodilo! NIJE MOGAO SEBI DOĆI KAD JE STAO ISPRED OGLEDALA

14. 05. 2020 - 09:51
0
Shares

Nakon što mu je dosadila svakodnevica, koja se sastojala od posla, teretane i spavanja, Mark Webster odlučio je nešto promijeniti. Odlučio je da će provesti mjesec dana pokušavajući jesti i trenirati poput Dwaynea Johnsona, odnosno The Rocka.

Kako bi izgledao kako izgleda, The Rock dnevno unosi više od 5.000 kalorija, koje dijeli u sedam podjednakih obroka. Svakog dana pojede čak kilogram bakalara, a uz njega redovno jede jaja odreske, piletinu, povrće i krumpire.

Kad je Webster pročitao kako izgleda dnevna rutina slavnog snagatora, odlučio je ne samo iskušati je, već i o svemu pisati na internetu.

Nakon mjesec dana življenja po The Rockovim pravilima zaključio je da je biti The Rock prilično zamorno i jako skupo. 

No nije novac jedino bez čega je ostao. Da biste izgledali poput Rocka potrebno je uložiti i vrijeme, i to jako puno vremena. Prema pisanju portala FiveThirtyEight, Webster je svakog dana trošio sat i pol samo na pripremu hrane. Za svaki od njegovih sedam obroka trebalo mu je po dvadeset minuta da ga pojede, što znači da je jedući proveo dva sata i 20 minuta.

rokkk
"Najveći problem s hranom jest da morate prekinuti sve što radite kako biste jeli. I tako nekoliko puta dnevno", ispričao je Webster.

No nije mu samo prehrana oduzimala vrijeme. Šest dana u sedmici morao je sat vremena raditi cardio vježbe te još 90 minuta dizati utege, a time je svakog dana sagorijevao 3550 kalorija. Znači svakog je dana gubio pet sati na pripremu hrane, jedenje hrane i vježbanje.

Iako mu je na kraju mjeseca težina bila ista kao i na početku, promjene u Websterovom bile su i više nego očite. Dobio je popriličnu mišićnu masu, a osjetio je i da je snaga njegovih mišića mnogo veća.

"Imam 37 godina i s vremena na vrijeme nešto me zaboli, no kad sam ovo radio nije mi bilo ništa. Osjećao sam se bolje nego ikada. Broj otkucaja srca tijekom mirovanja pao mi je za pet otkucaja po minuti. Osjećam se fantastično", ispričao je.

Čak je i The Rock čuo za svog "imitatora", isprva je bio sumnjičav no na kraju je odao priznanje Websteru.

"Moj naklon momku", napisao je na Twitteru.

rokkWebster je ipak upozorio ostale da ne pokušavaju ovu rutinu ako su dotad samo sjedili na kauču i nisu se bavili nikakvom fizičkom aktivnošću.

"Vjerovatno biste se u..... To je njegov način života. Činjenica da on živi ovako i trenira toliko svakog dana, dok paralelno snima filmove i boravi na setu po 14 sati mi je apsolutno fascinantna. Ta razina discipline mi je potpuno nevjerovatna", rekao je Webster.

Učitaj još novosti