12. 05. 2020 - 10:10
Hamilton: Utrke? Izgledat će sada gore nego i na treningu
907
Shares
Hamilton: Utrke? Izgledat će sada gore nego i na treningu

SVJETSKI PRVAK ISKREN

Hamilton: Utrke? Izgledat će sada gore nego i na treningu

12. 05. 2020 - 10:10
0
Shares

Šesterostruki svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton izjavio je da je prisilni odmor zbog pandemije korona virusa bio veliki šok, ali da se unatoč tome osjeća svježije i zdravije negoli ikad prije. 

- Veliki je to šok, ali naučiš još više cijeniti to da imaš posao koji voliš. Nedostaje mi vožnja i teško je zadržati 'čistu glavu'. Ima dana kada vam se ništa ne da raditi, ali bitno je ostati fokusiran. Vjerujem da ćemo svi izvući pouke iz ovoga. Nemojte gubiti vrijeme, radite stvari u kojima uživate, a za koje dosad niste imali vremena. Unatoč svemu, osjećam se svježije i zdravije negoli ikad prije - kazao je za britanske medije vozač Mercedesa. 

Zbog pandemije korona virusa dosad su tri utrke otkazane, a sedam ih je odgođeno. Vodstvo Formule 1 nada se da će novu sezonu ipak započeti 5. jula utrkom za VN Austrije na Red Bull Ringu u Spielbergu, ali bez gledatelja. Optimistični planovi predviđaju da bi se ove sezone moglo održati 18 utrka, te da bi sezona završila utrkom u Abu Dhabiju u decembru.

- Teško se je pomiriti s time da će utrke biti bez publike jer su navijači važan dio Formule 1. Sada će to izgledati kao na treningu uoči utrke, vjerovatno i gore, jer i na treninzima ima gledatelja - rekao je Hamilton. 

Učitaj još novosti