14. 02. 2020 - 15:30
NOVAK PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG SPORTISTU: Dobio priznanje
907
Shares
NOVAK PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG SPORTISTU: Dobio priznanje

NOVAK PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG SPORTISTU: Dobio priznanje

14. 02. 2020 - 15:30
0
Shares

Prvi teniser svijeta Novak Đoković i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković proglašeni su za najuspješnije sportiste Srbije za 2019. godinu, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS).

Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljena su godišnja novinarska priznanja, a među nagrađenima je i urednik sportske rubrike Tanjuga Željko Vučković za ekskluzivnu vest godine.

Dobitnik nagrade "Zlatno pero" za najboljeg novinara u štampanim i elektronskim medijima je Petar Dučić (Mozzart sport), a "Zlatni miktofon" za TV novinare dobio je komentator Sport kluba Nebojša Višković.

Najbolji mladi novinar je Miljana Rogač iz Večernjih novosti, dok je nagrada "Branka Prelević" pripala Olgici Nikolić, novinarki Danasa.

Nagrada "Životno djelo" ostišla je u ruke Jovana Sekulića, dugogodišnjeg novinara i urednika sportske rubrike Večernjih novosti, kao i Draganu Andrejeviću, reditelju RTS.

Ovo priznaje posthumno je dobio i Branimir Vasić, novinar Sportskog žurnala, koji je preminuo 2018. godine.

Dopisnik godine je Prvoslav Lešević, dopisni novinar Sportskog žurnala, a nagradu "Kamera godine" dobio je Pavle Ilić za serijal "Zlatni momci".

Ekskluzivni TV prilog uradio je Stefan Bendić sa RTS, dok su za izdavački TV poduhvat godine priznanja dobili Vladimir Pajić i Aleksandar Miletić za dokumentarac "Zlatni momci".

Za pisani izdavački poduhvat godine nagrađen je Dragan Pejić za knjigu "Čajetina pod obručima".

Učitaj još novosti