18. 01. 2020 - 06:21
NA POMOLU SENZACIJA: Ivan Rakitić postaje igrač jednog od...
907
Shares
NA POMOLU SENZACIJA: Ivan Rakitić postaje igrač jednog od najvećih evropskih klubova, ovdje ga ama baš niko nije očekivao

LA REPUBBLICA OTKRILA

NA POMOLU SENZACIJA: Ivan Rakitić postaje igrač jednog od najvećih evropskih klubova, ovdje ga ama baš niko nije očekivao

Sport.ba
18. 01. 2020 - 06:21
0
Shares

Čini se da Ivanu Rakitiću neće cvjetati ruže na "Nou Campu" ni dolaskom novog trenera. Istina, sutra bi mogao dobiti priliku u prvoj postavi jer izostaju povrijeđeni Arthur i suspendovani Frenkie de Jong.

Međutim, Katalonci navodno i dalje ga žele prodati, a višestruki uzastopni prvak Italije silno ga želi u svojim redovima. Tako barem tvrdi "La Repubblica".

Hrvatski reprezentativac bio je velika Juventusova želja i prošlog ljeta, ali nije došlo do realizacije transfera jer je Rakitić htio ostati u Barceloni i dokazati da se može izboriti za veliku minutažu u jakoj konkurenciji.

vidalrakitic

Ipak, stvari su se dosta izmijenile, Rakitić je u prvom dijelu sezone bio u drugom planu u Barceloni i javno je poručio da razmišlja o napuštanju kluba.

Njegova vrijednost na Transfermarktu u pola godine pala je drastično i to sa 65 na samo 25 miliona eura, a to želi iskoristiti Juventus koji, prema je pisanju "La Repubblice", na "Nou Camp" u zamjenu poslati Federica Bernardeschija, igrača kojeg je 2017. godine platio Fiorentini 40 miliona eura. 

federico-bernardeschi-juventus

Vrlo je moguće da do transfera i dođe, Barca očajnički traga za zamjenom Luisa Suareza, koji bi mogao propustiti ostatak sezone zbog povrede. Mladi Italijan otvorio bi im dodatne mogućnosti u napadu...

Inače, milanski Inter ljetos je silno želio dovesti Hrvata, ali čini se da Nerazzurri sada imaju drugačije planove i tako su praktično Torinezima otvorili put ka bivšem igraču Seville.

rakitic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti