08. 12. 2019 - 09:30
Rukometašice Srbije savladale Južnu Koreju na startu druge faze
907
Shares
Rukometašice Srbije savladale Južnu Koreju na startu druge faze

SP

Rukometašice Srbije savladale Južnu Koreju na startu druge faze

Sport.ba
08. 12. 2019 - 09:30
0
Shares

Rukometašice Srbije su rezultatom 36:33 pobijedile Južnu Koreju u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva.

U prvom poluvremenu je Srbija bila dominanta i postigla čak 21 pogodak. Sam start utakmice jeste bio dobar, ali je i Južna Koreja znala kako da odgovori.

Međutim, Srbija je iz napada u napad igrala sve bolje i prednost je bivala sve veća i veća, poslije pogotka Željke Nikolić s desnog krila imala je Srbija plus 3, da bi se za tren oka to pretvorilo u 10:5.

Marija Obradović je zaradila i isključenje, ali to nije previše omelo izabranice Ljubomira Obradovića koje su uspijevale da održe svoju prednost 6 golova, a čak i da je uvećaju na 7 razlike i to poslije kontre koju je istrčala Kristina Liščević. Problem je nastao poslije gola pošto je srpska rukometašica pala i u suzama otišla na klupu.

Sve do posljednja dva minuta prvog perioda je Srbija imala velikih +7, a onda je preko Šin Koreja uspjela da smanji to na 5 i da sa 21:16 odemo na poluvrijeme.

Katarina Tomašević je nastavila da se ističe fantastičnim odbranama, za 45 minuta je imala čak 8 i to sjajnih, dok je Trifunovićeva bila vrlo lijepo raspoložena i ušla u seriju golova. Južnoj Koreji niko nije dao preko 27 golova, a Srbija je to uspjela za nekih četrdesetak minuta.

Južna Koreja se probudila u jednom momentu. Rju i Šin su kreirale seriju od četiri gola za svoj tim, a Jelena Lavko je svojim šestim golom uspjela da je prekine i da održi Srbiju na pristojnoj razlici.

Koreja je igrala sve agresivnije, spustile su razliku na 4 gola, a Srbija ušla u "post". Potom je Obradovićeva u pravom momentu postigla gol i to kada su sudije podigle ruku i napad je morao podhitno da se završava.

Iako je Koreja bila veoma dobra i veoma agresivna, iako je uspijevala na momente da spusti razliku i da makar prividno unese dramu u ovaj susret, Srbija je uspijevala da bude na pristojnom odstojanju, čak i kada je bilo 3 razlike na samo dva minuta prije kraja.

Lavko je pokazala zbog čega je kapiten i u najvažnijem momentu postigla vrlo važan gol koji je Srbiji unio mirnoću i pomogao joj da uspješno privede meč kraju.

Učitaj još novosti