03. 12. 2019 - 16:44
"IZNAD MENE DVA NAORUŽANA SRBINA" Ispovijest Brazilca šokirala...
907
Shares

ILAN

"IZNAD MENE DVA NAORUŽANA SRBINA" Ispovijest Brazilca šokirala planetu: Krimi ugovor u sobi bez prozora!

Sport.ba
03. 12. 2019 - 16:44
0
Shares

Brazilski fudbaler Ilan Araujo Dall'Igna je u ispovijesti za čuveni L'Equipe govorio o transferu kog se najbolje sjeća u karijeri, a koji je zgrozio mnoge.

Ilan je bio poznat početkom milenijuma kao igrač Sochauxa i St. Etiennea, a ovaj fudbaler je u tri navrata obukao dres Brazila.

"Nakon kratkih angažmana u West Hamu i Internacionalu u ljeto 2011. došao sam u Ajaccio na dogovoreni potpis ugovora. Ali nedjelju dana se ništa nije događalo, da bi onda konačno po mene došao predsjednik kluba Alain Orsoni", započeo je Ilan svoju filmsku priču.

Detaljno je opisao kako je došlo do potpisivanja ugovora, prenosi "Index.hr".

"Pokupio me u blindiranom BMW-u i iako je bilo dogovoreno na odemo na ručak u tom primorskom gradu, primijetio sam da se penjemo u korzikanske planine. Kada sam pitao predsjednika zašto je došlo do promjene plana, objasnio mi je da je za njega previše opasno da ruča u Ajacciu. Tako smo došli do neke zabiti. Tamo sam ušao u sobu bez prozora, gdje sam potpisao ugovor za Ajaccio dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina."

Ovaj fudbaler se povukao prije pet godina, a ima i talijanski pasoš, a karijeru je uglavnom gradio u Francuskoj. Odigrao je 332 meča u karijeri i postigao 87 golova.

Tadašnji predsjednik Orsoni je u ljeto 2008. godine u zadnjem trenutku pobjegao ubicama, a godinu dana kasnije je uhapšen pod sumnjom da je organizovao ubistvo bivšeg poslovnog partnera. Kontroverzni predsjednik je ostavio velikog traga u klubu koji se danas nalazi u drugoj ligi.

Učitaj još novosti