02. 12. 2019 - 20:18
ŽELJO MU PRESUDIO Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo
907
Shares
ŽELJO MU PRESUDIO Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo

SLUŽBENO

ŽELJO MU PRESUDIO Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo

Sport.ba
02. 12. 2019 - 20:18
0
Shares

Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo.

Klub sa Koševa izdao je službeno saopćenje, koje prenosimo u cjelosti:

"U ponedjeljak 02. decembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima održana je hitna sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić, razrješava funkcije šefa stručnog štaba.

Usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima. 

U narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo će obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka biće donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava.  

U narednih nekoliko dana, javnost će biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 07. decembra 2019. godine protiv Zvijezde 09. 

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u historiji kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu", stoji u saopćenju.

Učitaj još novosti