02. 12. 2019 - 15:20
IVAN RAKITIĆ NAKON UTAKMICE S ATLETICOM BIO JE OČAJAN: "Ne...
907
Shares
IVAN RAKITIĆ NAKON UTAKMICE S ATLETICOM BIO JE OČAJAN:

PRIMERA

IVAN RAKITIĆ NAKON UTAKMICE S ATLETICOM BIO JE OČAJAN: "Ne znam šta se događa, ne razumijem ništa..."

Sport.ba
02. 12. 2019 - 15:20
0
Shares

Barcelona je slavila sinoć s 1:0 u Madridu protiv Atletica i vratila se na vrh Primere. Messi je u 86. minuti zaledio sv domaće pristalice, a bacio u trans malobrojne Katalonce na tribinama.

Međutim, nije sve idealno na "Nou Campu". Situacija se znatno iskomlikovala kada je u pitanju jedan od najbitnijih igrača iz prošle sezone, Ivan Rakitić.

Za Hrvata je zainteresiran niz talijanskih i engleskih klubova. Ugovor s Barcelonom ima još godinu i pol dana. Ove sezone odigrao je samo 456 minuta.

61795992-ivan-rakitic

Bliži se kraj godine, a Rakitić još uvijek ne zna gdje će igrati sljedeće godine. Hrvatski reprezentativac bio je na izlaznim vratima Barcelone, ali je prošle sedmice dobio priliku od prve minute u velikim utakmicama protiv Borussije i Atletica.

Iako je time trener Ernesto Valverde poručio Rakitiću da i dalje računa na njega, hrvatski reprezentativac otkriva kako ne zna svoju situaciju u klubu.

rakitic
 
"Ne razumijem šta se događa, ne razumijem svoju situaciju jer želim igrati", iskren je bio 31-godišnji veznjak nakon pobjede protiv Atletica (1:0).

"Ne znam šta će se dogoditi u mom slučaju, ali znam da ne postoji bolji klub od Barcelone ako budem igrao. Nema boljeg mjesta od Barcelone u tom slučaju... Želim svaki dan uživati u nogometu i ako to mogu u Barceloni, to će biti najbolje", rekao je Rakitić dodavši da na treninzima i u svlačionici osjeća podršku suigrača.

ivan-rakitic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti