12. 11. 2019 - 23:03
NEVJERICA U TENISKOM SVIJETU: Jedna od najzgodnijih igračica...
907
Shares
NEVJERICA U TENISKOM SVIJETU: Jedna od najzgodnijih igračica iznenada objavila KRAJ KARIJERE! Evo zašto je to učinila (FOTO)

DOMINIKA CIBULKOVA REKLA ZBOGOM

NEVJERICA U TENISKOM SVIJETU: Jedna od najzgodnijih igračica iznenada objavila KRAJ KARIJERE! Evo zašto je to učinila (FOTO)

Sport.ba
12. 11. 2019 - 23:03
0
Shares

Slovakinja Dominika Cibulkova saopštila je danas da je odlučila da se povuče iz profesionalnog tenisa.

"Danas s pomiješanim osjećanjima imam posebne vijesti podijeliti s vama. Kao što znate, već nekoliko mjeseci nisam odigrala nijedan turnir. Ono što je počelo od povrede Ahilove tetive, razvilo se u jedan od najtežih trenutaka u mom životu - odlučivanje o tome šta da uradim s teniskom karijerom", napisala je Cibulkova.

dominika-cibulkova-tennis

"Poslije mnogo razmišljanja, razgovora i podrške koju sam dobila od porodice i prijatelja odlučila sam da se više ne vratim na teren kao takmičarka", dodala je 30-godišnja Slovakinja.

Cibulkova je tokom karijere stigla do 21 finala i osvojila je osam WTA titula, a najbolji plasman imala je marta 2017. godine kada je bila četvrta teniserka svijeta.

cibulkova

Ona je 2014. godine postala prva Slovakinja koja je stigla do finala nekog grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji kada je u finalu Australian Opena izgubila od Na Li.

Cibulkova je 2009. godine igrala polufinale Roland Garrosa, četiri puta je stizala do četvrtfinala Wimbledona, igrala je i osminu finala na US Openu 2010, a 2016. godine osvojila je završni WTA turnir.

cibulkova

Dominika je važila za jednu od najzgodnijih teniserki svijeta.

dominikacibulkova

.

cibulkova2-830x0

Učitaj još novosti