08. 11. 2019 - 22:23
DEFINITIVNO NIŠTA OD WENGERA, OVO JE NOVI TRENER BAYERNA Stiže...
907
Shares
DEFINITIVNO NIŠTA OD WENGERA, OVO JE NOVI TRENER BAYERNA Stiže jedan od najtraženijih, Perišić će biti presretan

MOURINHO STIŽE U MUNCHEN?!

DEFINITIVNO NIŠTA OD WENGERA, OVO JE NOVI TRENER BAYERNA Stiže jedan od najtraženijih, Perišić će biti presretan

Sport.ba
08. 11. 2019 - 22:23
0
Shares

Nakon što je Niko Kovač dobio otkaz s mjesta prvog trenera bavarskog giganta, traje potraga za njegovim nasljednikom. Arsene Wenger dugo je slovio kao prvi favorit za upražnjeno mjesto, ali danas je isplivao Jose Mourinho kao vodeći u borbi za užarenu klupu, javljaju brojni evropski mediji.

mourinho-1

Mourinho je bez angažmana od početka godine i otkaza u Manchester Unitedu, a u posljednje vrijeme aktivno uči njemački jezik, što je svakako zanimljiv indikator da ova priča nije samo pucanj u prazno. 

No, neće sve ići tako jednostavno jer je portugalski stručnjak pred Bayernove čelnike postavio nekoliko uvjeta bez čijeg ispunjavanja neće preuzeti momčad. Osim onih finansijskih koji sigurno neće biti sitni, glavni je taj da želi ugovor na tri godine jer namjerava provesti potpunu rekonstrukciju momčadi.

mourinho-odrzao-pregovore

Njegov dolazak u Bayern mogla bi biti dobra vijest za Ivana Perišića. Poznato je da ga je Mourinho želio u Manchester Unitedu, a sada, nakon Kovačeva odlaska, Perišićeva sudbina dosta je neizvjesna. Posudba mu istječe na kraju sezone, a vrlo je upitno hoće li ga njemački prvak otkupiti. 

Učitaj još novosti