07. 11. 2019 - 21:06
STOJNIĆ UZVRATIO DELIJI "Tebe se neko prepao? Dečko, smanji...
907
Shares
STOJNIĆ UZVRATIO DELIJI

BH. BORAC ODGOVORIO NA PROZIVKE

STOJNIĆ UZVRATIO DELIJI "Tebe se neko prepao? Dečko, smanji doživljaj"

Sport.ba
07. 11. 2019 - 21:06
0
Shares

Nakon propale borbe Denisa Stojnića protiv Ante Delije, hrvatski borac je poručio da Stojnić laže da se povrijedio.

Ubrzo se uslijedila reakcija Stojnića, koji se oglasio na društvenim mrežama:

"Ante je mlad momak, ali jedno ne smije zaboraviti, a to je kad je on meni prvi put otkazao meč u njegovom Dubrovniku. Ja ga nisam pljuvao kad je on potpisao za japansku organizaciju Rizin i meni otkazao meč u Dubrovniku. Isto tako ni njegovog sadašnjeg mentora Cro Copa nisam pljuvao kad je Zovko Orsat zakazivao meč između nas dvojice u sarajevskoj Zetri. Također, nisam pljuvao to što je tada Mirko dobio u Japanu nekog kečera nakon čega je slijedio turnir K1 u Zagrebu. Moje nije da pljujem van ringa ili kaveza, ja ću svoje da pokažem unutra u borbi. Ne smiju zaboraviti da sam ja čak nespreman radio meč sa Cainom Velasquezom, bivšim prvakom UFC-a, a možda i najboljim MMA borcem ikad", napisao je Stojnić.

"Pauzirao sam sa treninzima osam mjeseci prije te borbe, ali sam bez pola riječi ušao u ring s Velasquezom kad su me nenadano telefonski kontaktirali i rekli da radim meč u UFC-u. Poslije tog meča sam se spremao samo tri mjeseca za meč sa Stefanom Struveom i odradio najkrvaviji meč u historiji UFC-a. Da ne zaboravimo da sam s temperaturom od 39 stepeni odradio meč sa Mighti Moom, jednim od najjačih nokautera današnjice i pobijedio u tom meču, a Christiana M'Pumbua, bivšeg prvaka Bellatora, sam nakautirao s povrijeđenim ramenom u drugoj rundi. Tu su mi također ljekari zabranili da se borim, ali je nakon mojih molbi organizacija HIT-FC to ipak dozvolila. S obzirom na sve ovo zamolio bih Antu da se ponaša van kaveza sportski i da se strpi za mart da ga prebijem u Poljskoj", poručio je Denis.

"Tebe se neko prepao? Dečko smanji doživljaj, mart je blizu i poštuj pravila organizacije - borci ulaze u meč zdravi. U UFC-u se znaju otkazati mečevi i to dan poslije vaganja pa niko nikoga nije prozivao. Tako je bilo u prošlogodišnjem dvoboju između Tonyja Fergusona i Habiba Nurmagomedova. Mart je blizu, slušaj svog trenera i treniraj. Pobijedi sad ovaj meč jer radiš ga s ne baš respektabilnim borcem. Ne obmanjuj javnost da sam tri puta otkazao meč, ako je prethodno meč otkazan samo jednom i u to u Dubrovniku na tvoju ingerenciju. Ja sam tvoju odluku poštovao, zato i ti poštuj, ne moju, nego odluku KSW-a i mog menadžera Ivana Diakovića. Želim ti puno sreće i vidimo se u martu u Poljskoj", poručio je Stojnić.

Učitaj još novosti