30. 10. 2019 - 12:52
BLIŽI SE SPEKTAKL KOJI SMO SVI ŽELJNO ČEKALI Denis Stojnić...
907
Shares
BLIŽI SE SPEKTAKL KOJI SMO SVI ŽELJNO ČEKALI Denis Stojnić nikad spremniji poručuje: U naponu sam snage, uz Božiju pomoć ću pobijediti!

DENIS STOJNIĆ PROTIV ANTE DELIJE U ZAGREBU

BLIŽI SE SPEKTAKL KOJI SMO SVI ŽELJNO ČEKALI Denis Stojnić nikad spremniji poručuje: U naponu sam snage, uz Božiju pomoć ću pobijediti!

Sport.ba
30. 10. 2019 - 12:52
0
Shares

Najbolji bh. MMA borac, Denis Stojnić, borit će se devetog novembra protiv najboljeg hrvatskog borca Ante Delije u glavnoj borbi večeri na eventu KSW 51 u Zagrebu. To će nam dati i odgovor na pitanje ko je zapravo najjači teškaš na Balkanu.

Podsjećamo, Stojnić je nedavno potpisao ugovor s najjačom evropskom MMA organizacijom Konfrontacje Sztuk Walki (KSW), a debitantski nastup imat će baš na borilačkom spektaklu u zagrebačkoj Areni.

''Potpisao sam ugovor za četiri borbe. KSW ima trenutno najjaču produkciju na cijelom svijetu, čak su bolji od UFC-a. Dvorane na njihovim borilačkim spektaklima su uvijek pune i poslije Pride-a imaju rekordnu posjećenost od nevjerovatnih 59.000 gledatelja na stadionu Warschau u Poljskoj. Drago mi je da sam potpisao ugovor za KSW i što ću se boriti s jednim od najboljih boraca na svijetu", poručio je 39-godišnji Stojnić, dodavši da će dati sve od sebe da jednu od narednih borbi održi i u svom Sarajevu.

denistojnic

Interesantno da se Denis prošle godine trebao boriti s Ante Delijom, ali Hrvat je otkazao meč jer je odlučio otići u Japan i prihvatiti borbu u organizaciji Rizin. Deset godina mlađi Delija u karijeri ima omjer od 16 pobjeda u MMA borbama i tri poraza, dok je 39-godišnji Stojnić na omjeru od 19 pobjeda i tri poraza od čega su dva u UFC-u.

Naš najbolji MMA borac se za ovu borbu sprema vrijedno u Holandiji u svome timu Golden Glory, kao i u UFD Timu čiji je vlasnik njegov menadžer Ivan Dijaković.

"Ante Delija je jak borac i u borbu neću ući neoprezno. Mnogo samo radio na sebi, osjetno smršao u posljednjih šest mjeseci, što je itekako vidljivo. Spreman sam i u naponu snage, mislim da nikada nisam u svojoj karijeri ovako ozbiljno trenirao i spremao se za jedan meč", otkrio je Stojnić u razgovoru za Sport.ba.

stoj-zek

Sigurno da je pred Stojnićem izuzetno veliki izazov s obzirom da je Delija učenik legendarnog Mirka Filipovića i u Hrvatskoj ga smatraju nasljednikom popularnog Cro Copa.

"Antu izuzetno cijenim i respektujem kao borca i nadam se da ću uz Božiju pomoć izaći kao pobjednik. Ante će imati podršku domaćih hrvatskih navijača, ali se nadam i vjerujem da će biti mojih Bosanaca i Hercegovaca koji će doći da me podrže i da navijaju. Nadam se da ću donijeti pobjedu našoj najljepšoj Bosni i Hercegovini. I za kraj ću samo još reći: Ja sam se vratio i neka bolji pobijedi", poručio je Stojnić koji je neporažen u posljednjih osam borbi.

Ante "Hodajuća nevolja" Delija je 1,95 visoki planinski čovjek koji već ima nevjerovatno impresivan učinak u karijeri.

29-godišnjak dolazi u KSW s pobjedama u RIZIN-u i PFL-u, a također je pobijedio bivše UFC prvake Ricca Rodrigueza i Valentijna Overeema. Štićenik legendarnog Mirka Cro Copa udara sa 75% uspješnosti, te će Stojnić morati biti na posebnom oprezu.

ante-delija

Najbolji bh. borac pravi je teškaški veteran i već gotovo 15 godina takmiči se kao profesionalni borac u svojoj kategoriji. Za to vrijeme borio se u UFC-u, natjecao protiv Caina Velasqueza i Stefana Struvea te je pobjeđivao i uglednija imena poput Diona Staringa, Ricca Rodrigueza, Mightyja Moa i Christiana M'Pumbua.

Podsjetimo, Denis Stojnić je trenutni prvak svijeta u HIT-FC-a, koja je poslije KSW najjača organizacija u Evropi. Pojas je osvojio prije dvije godine, kada se s temperaturom borio i pobijedio legendarnog MMA i K-1 borca Migty Moa i Christiana Tonton M’Pumbu, bivšeg Bellator prvaka.

zb-gnk

Inače, na pomenutom KSW eventu u Zagrebu nastupit će još nekoliko zanimljivih boraca iz regije.

Jedan od najzanimljivijih svakako je Crnogorac Vaso Bakočević koji će se boriti protiv Borysa Mankowskog, dok će na eventu nastupiti još jedan bh. borac i to Erko Jun koji će snage odmjeriti s legendarnim Mariuszom Pudzianowskim. Stoga jedva čekamo 9. novembar...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti