17. 10. 2019 - 16:10
KAKAV RASPAD KARIJERE Bio najveći svjetski talenat, sad jedva...
907
Shares
KAKAV RASPAD KARIJERE Bio najveći svjetski talenat, sad jedva našao klub u trećoj ligi

HACHIM MASTOUR

KAKAV RASPAD KARIJERE Bio najveći svjetski talenat, sad jedva našao klub u trećoj ligi

Sport.ba
17. 10. 2019 - 16:10
0
Shares

Hachim Mastour jedno vrijeme, prije nekih pet godina, važio je za ponajvećeg svjetskog talenta.

Njegove kompilacije fantastičnih poteza sa loptom obišle su tada internet i predviđala mu se velika karijera.

U Milan je stigao sa 14 godina. Rossoneri su godinama čekali da napravi nešto, ali je bilo uzalud. Išao je na posudbe u Malagu i Zwolle i nigdje se nije naigrao. Kada se vratio u Milan 2018., istekao mu ugovor. Ponudili su mu novi, ali jednogodišnji, on se nije dokazao i u konačnici je napustio San Siro.

Prošlog ljeta je završio u grčkoj PAS Lamiji. Odigrao je šest utakmica za prvu ekipu i onda - nestao. Klub je objavio da ne zna gdje je fudbaler.

Kontaktirali su i FIFA-u, ali ni krovna svjetska organizacija nije uspjela pronaći 20-godišnjeg Marokanca. Gazzetta dello Sport otkrila je nakon toga da se vratio u Milano, gdje se oporavlja od povrede. Otišao je bez dozvole kluba i nikad se nije vratio u Grčku. 

Talijanski mediji sada javljaju da je Mastour pred potpisom za Regginu koja se natječe u Seriji C. Očekuje se da će ovaj 20-godišnjak potpisati ugovor do ljeta 2022. godine.

Mastour je ljetos bio na probi u Parmi, ali nije oduševio trenere ovog kluba koji su mu se zahvalili na izdvojenom vremenu. Nekada je čak igrao i za omladinske selekcije Italije te upisao debi u dresu Milana, ali nakon toga njegova karijera išla je samo silaznom putanjom.

"Ovo je za njega velika stvar jer vjerujemo u njegov talent i želju za osvetom, odnosno dokazivanjem da vrijedi", rekao je sportski direktor Reggine, Massimo Taibi.

Učitaj još novosti