09. 10. 2019 - 10:28
APSOLUTNO NEOČEKIVAN RASPLET NA POMOLU Pep otkrio da napušta...
907
Shares
APSOLUTNO NEOČEKIVAN RASPLET NA POMOLU Pep otkrio da napušta City, razlog je samo OVO!

THE SUN OBJAVIO DIJELOVE KNJIGE

APSOLUTNO NEOČEKIVAN RASPLET NA POMOLU Pep otkrio da napušta City, razlog je samo OVO!

Sport.ba
09. 10. 2019 - 10:28
0
Shares

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola u svojoj novoj knjizi  ''Pepeov grad: Stvaranje super tima'' istakao je razlog zbog kojeg bi napustio engleski klub.

Dva poraza i jedan remi u osam kola nije loš učinak, ali kada ekipa kao što je City zaostaje već osam bodova za Liverpoolom to nikako nije dobro.

Pojedini mediji u Britaniji počeli su već da se bave šta bi bilo kad bi bilo, tačnije da li će se tim raspasti ako ne osvoje ni prvenstvo ni Ligu šampiona.

Upravo o razlozima zbog koje bi napustio Građane i o svom odnosu s vlasnikom, Guardiola je pisao u pomenutoj knjizi.

- Vlasnik kluba zna da bih otišao ako stvari izmaknu kontroli i počnu ići neplaniranim putem - napisao je bivši strateg Barcelone i Bayerna u knjizi, a prenosi "The Sun".

Isti list takođe navodi da bi u slučaju prodaje pojedinih igrača Pep napustio klub jer bi mu se urušio tim, vizija i planovi.

- Daću sve od sebe da to izbjegnem i uloži ću sve napore kako bih stalno napredovao - ističe španski stručnjak.

Knjiga je objavljena 24. oktobra, a Guardiola je ispratio cijeli proces stvaranja njegovog novog djela.

U knjizi se takođe navodi da će ove godine uvesti ''policijski ča'' tijekom Božića jer su se pojedini igrači prošle godine zadržavali do ranih jutarnjih sati van svojih stanova i to pred samu utakmicu s Crystal Palaceom koju su Građani izgubili 2:3.

Sigurno da nema tima koji ne bi poželio ovakovg stručnjaka, pa će biti zanimljivo da li će zaista Španac i napustiti "Etihad" uskoro...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti