08. 10. 2019 - 19:06
JEZIVE FOTOGRAFIJE SLOVENSKOG SPORTISTE ŠOKIRALE BALKAN Šta mu...
907
Shares
JEZIVE FOTOGRAFIJE SLOVENSKOG SPORTISTE ŠOKIRALE BALKAN Šta mu je sa nogom?!

JANEZ BRAJKOVIČ

JEZIVE FOTOGRAFIJE SLOVENSKOG SPORTISTE ŠOKIRALE BALKAN Šta mu je sa nogom?!

Sport.ba
08. 10. 2019 - 19:06
0
Shares

Slovenski biciklista Janez Jani Brajkovič šokirao je svoje pratioce na društvenim mrežama, ali i čitav region fotografijama njegovih nogu poslije trke koje pokazuje sve napore koje njegov organizam trpi. 

Jutarnji list prenosi da se ovaj sportista zapravo bori sa bulimijom, zbog čega je uzimao suplemente za hranu i bio suspendovan na 10 mjeseci. Ipak, vratio se trkanju, a sada objavljuje fotografije na kojima se poslije trke vidi svaki mišić i koji je "zabrinuo" njegove pratioce.

Naime, mnogi su ostali šokirani kada su vidjeli njegovu gotovo osušenu nogu, a kako se ovaj sportista se bori sa bulimijom, njegova noga ostavlja još jači utisak.

"Ovako izgleda moja noga nakon trke", napisao je on.

noga

Kada je riječ o dopingu, zbog kojeg je bio suspendovan, objasnio je kako se to desilo. Zapravo, to je posljedica borbe da drži bulimiju pod kontrolom:

"Morao sam da im kažem za bulimiju. Uzeo sam zamjenu za obrok jer je to jedino što sam mogao da zadržim u sebi. U tom periodu nije bilo dana u kojem ne bih plakao prije nego što bih krenuo na vožnju. Bio sam očajan i depresivan", bio je potpuno iskren Slovenac.

"Strašno”, “Bolesno”, “Boli li te?”, “Molim te, pojedi nešto”, bili su komentari zabrinutih pratitelja. Ali, kako kažu ljekari, riječ je o potpuno normalnoj pojavi.

pokit-f2876df2ad8d7e06cf5e558f74049bdd

Učitaj još novosti