09. 10. 2019 - 14:50
ITALIJANI POTVRDILI - SARRI IH SE ŽELI RIJEŠITI Juve prodaje...
907
Shares
ITALIJANI POTVRDILI - SARRI IH SE ŽELI RIJEŠITI Juve prodaje tri zvijezde u januaru, jedno je posebno veliko IZNENAĐENJE - mnogi su ga vidjeli kao ključnog čovjeka

I MANDŽUKIĆ NA TRANSFER LISTI

ITALIJANI POTVRDILI - SARRI IH SE ŽELI RIJEŠITI Juve prodaje tri zvijezde u januaru, jedno je posebno veliko IZNENAĐENJE - mnogi su ga vidjeli kao ključnog čovjeka

Sport.ba
09. 10. 2019 - 14:50
0
Shares

Juventus će, kako se izvještava, gledati da proda nekolicinu igrača u januaru, kako bi napravio mjesta u sastavu Maurizija Sarrija.

Bianconeri su dobro započeli sezonu, jer ovaj vikend se nalaze iza Intera na tabeli Serije A uoči Derby d’Italia, dok su prvi u svojoj grupi u Ligi prvaka.

juventus

Jedna od glavnih prednosti Sarrija je dubina tima koja mu je na raspolaganju, premda postoji slučaj koji sugerira da će on možda smanjiti ruster, jer postoji nekoliko pojedinaca koji će se mučiti da osiguraju mjesto u ovoj ekipi.

Imajući to u vidu, Calciomercato izvještava da sportski direktor Juventusa Fabio Paratići radi na izlaznim transferima Mario Mandžukića, Mattia Perina i Marko Pjace već u zimskom prijelaznom roku.

perin

Iako su Perin i Pjaca prilično izbačeni iz sastava i trebali bi razmotriti odlazak ako žele osigurati istaknutiju ulogu, dok je iznenađenje kako je Mario Mandžukić ispao iz sastava jer još uvijek nije igrao ove sezone.

Konkurencija za mjesta je žestoka, a Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Douglas Costa i Federico Bernardeschi se bore za prvu postavu, međusim s obzirom na to da Mandžukić može ponuditi drugačiju dinamiku u napadu sa svojom visinom i vještinom, mogao bi biti korisna mogućnost.

mandzukic

Međutim, hrvatski napadač nije uspio uvjeriti Sarrija u svoje kvalitete, dok je također izostavljen i iz Lige prvaka.

Zauzvrat, nije iznenađenje što se piše da klub radi na pronalaženju rješenja za ovaj trio, a sva trojica su navodno pred odlaskom u januaru.

Učitaj još novosti