17. 09. 2019 - 08:10
SVJETSKI PRVACI DOČEKANI KUĆI Kraljica ih 'naružila' jer su...
907
Shares
SVJETSKI PRVACI DOČEKANI KUĆI Kraljica ih 'naružila' jer su joj pokvarili svečani ručak

ŠPANIJA SLAVI

SVJETSKI PRVACI DOČEKANI KUĆI Kraljica ih 'naružila' jer su joj pokvarili svečani ručak

Sport.ba
17. 09. 2019 - 08:10
0
Shares

Reprezentacija novog svjetskog prvaka Španije vratila se kući.

Španska košarkaška selekcija imala je dosta program u ponedjeljak, a vrhunac je započeo u 22:15 kad je stigla na Plazu de Colon u Madridu, gdje su je dočekale hiljade navijača.

Furija je u nedjelju pobijedila Argentinu 95:75 u finalu i osvojila drugi naslov svjetskog prvaka, prvi nakon 13 godina. 

Sergio Llull i Rudy Fernandez preskočili su protokol i odmah na početku pokazali svoj novi trofej, nakon čega je spiker predstavio sve igrače.

"Želim zahvaliti svima, a posebno mojoj drugoj porodici što je ovo ljeto učinila toliko posebnim i omogućila mi da podignem ovaj trofej", rekao je kapiten Rudy, a MVP Ricky je poručio:

"Nadam se da će vam ova divna priča koju smo ispisali pomoći i inspirirati vas."

Marc Gasol je samo poželio da ih nacija podržava i kad ne pobjeđuju.

Dan je bio vrlo dug, avion je sletio u Madrid u 17:40, s dva sata zakašnjenja, a reprezentaciju su dočekali vatrogasci i napravili im vodeni luk. 

Igrači su se na aerodromu istuširali i presvukli, a zatim krenuli na turneju. Prvo su bili na primanju kod kralja Felipea VI., koji im je rekao da su sve učinili ponosnima, a kraljica, koja je na dan finala slavila rođendan, našalila se kako su joj upropastili svečani ručak jer su svi gosti gledali finale.

Uslijedilo je primanje kod premijera, a zatim su otvorenim autobusom stigli na Plazu de Colon.

"Nismo očekivali ovoliko ljubavi. Kao da haluciniramo! Učinili smo nešto veliko i to se vidi po ovom dočeku", rekao je Sergio Llull.

 

Učitaj još novosti