16. 09. 2019 - 16:21
SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA Đorđević je bivši, a već je...
907
Shares
SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA Đorđević je bivši, a već je poznat njegov nasljednik?

SAŠA OBRADOVIĆ

SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA Đorđević je bivši, a već je poznat njegov nasljednik?

Sport.ba
16. 09. 2019 - 16:21
0
Shares

Ostavka Aleksandra Đorđevića na klupi Srbije poslije Mundobasketa natjerala je čelnike KSS da aktivno krenu u potragu za novim selektorom, a prema pisanju Žurnala, izbor je pao na Sašu Obradovića.

Obradović je aktuelni trener Monaca, pa će mnogo toga zavisiti i od stava čelnika "kneževa", Sergeja Dječeka, jer se termini FIBA kvalifikacija poklapaju sa terminima Eurokupa, koji igra ekipa Saše Obradovića.

Sam Obradović je posljednjih godina imao fenomenalne rezultate sa Albom i Lokomotivom iz Kubana, što bi bila najbolja preporuka za upražnjenu klupu "orlova".

Obradović je nedavno u intervjuu za Informer poručio i šta bi za njega predstavljalo mjesto selektora.

"Ja sam više puta izjavio da bi to za mene bio najveći uspjeh u karijeri. Velika je čast voditi nacionalni tim svoje zemlje, to je za mene nešto posebno. Takve stvari se ne odbijaju. Zasad niko nije kontaktirao sa mnom, niti je bilo ikakvih razgovora na tu temu. Mislim da je još rano. Ljudi iz Saveza moraju prvo da vide šta je i kako dosad urađeno, pa tek onda da idu dalje. Oni će sigurno prvo izabrati kandidate, pa tek onda odlučiti", predočio je Obradović u izjavi za Informer.

Učitaj još novosti