14. 09. 2019 - 19:21
Bogdanović: Nismo ispisali nove stranice istorije
907
Shares
Bogdanović: Nismo ispisali nove stranice istorije

Bogdanović: Nismo ispisali nove stranice istorije

14. 09. 2019 - 19:21
0
Shares

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je poslije osvajanja petog mjesta na Svjetskom prvenstvu da žali što reprezentacija nije ispisala nove stranice istorije.

Bogdanović je istakao da će srpska reprezentacija na narednom turniru biti još motivisanija.

Srbija je osvojila peto mjesto na Svetskom prvenstvu, pošto je pobijedila Češku sa 90:81.

"Sada se osećam bolje. Čestitam Češkoj na sjajnom turniru i odličnoj utakmici protiv nas. Čestitam mojim saigračima na dobrom turniru. Nismo išli do kraja, nismo ispisali novu stranicu istorije, ali znam da ćemo sledeći put samo biti još motivisaniji", rekao je Bogdanović novinarima u Pekingu.

Nacionalna selekcija i pored osvojenog petog mjesta nije uspjela da izbori plasman na Olimpijske igre naredne godine u Tokiju, pošto će prvenstvo završiti kao treći najboljeplasirani evropskim tim, iza Španije i Francuske.

Srbija će tako narednog ljeta morati da igra kvalifikacije za Igre u Tokiju.

"Imali smo lakše iskustvo, jer smo prošli put mi organizovali. Biće teško, mnogo dobrih ekipa su razočarane posle ovog turnira, ali će biti motivisane za plasman na OI. Daleko je to sada, ali kada dođe vreme ponovo ćemo da razmišljamo o tome", rekao je on.

Bogdanović je jedan od najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu u Kini, a novinare je zanimalo da li se i u narednoj sezoni NBA lige mogu očekivati njegova bolja izdanja.

"Siguran sam da ću biti bolji nego u prve dve sezone u NBA ligi. Svaki dan pristupam treninzima i željom da napredujem", kazao je Bogdanović, prenosi B92.

Učitaj još novosti