12. 09. 2019 - 19:04
IGRAČ SAD-A OGORČEN "J*be vam se što smo žrtvovali svoje ljeto...
907
Shares
IGRAČ SAD-A OGORČEN

MYLES TURNER

IGRAČ SAD-A OGORČEN "J*be vam se što smo žrtvovali svoje ljeto i odrali g*zice kad drugi nisu htjeli"

Sport.ba
12. 09. 2019 - 19:04
0
Shares

Reprezentacija Srbije slavila je protiv SAD-a u utakmici doigravanja za plasman od petog do osmog mjesta na Mundobasketu.

Tako će selekcija SAD-a takmičenje završiti na sedmom ili osmom mjestu, zavisi od ishoda duela sa Poljskom, što je najgori rezultat u historiji američke reprezentacije na SP-u.

Imali su puno problema tokom ljeta, veliki broj NBA igrača je otkazao učešće, ali su ipak pošli u veoma dobrom sastavu. No, uspjeh je na kraju izostao.

Jedan od igrača koji su se odazvali pozivu Gregga Popovicha i njegovog stručnog štaba je i centar Indiane Myles Turner, jedan od najboljih igrača sve bolje franšize iz Indianapolisa.

Nakon poraza od Srbije oglasio se na društvenim mrežama, istakao je da mu je veoma teško, ali da on ni njegovi saigrači ne zaslužuju nikakve prozivke, kao i da će zbog ovogodišnjeg neuspjeha sljedeća medalja bili još slađa.

"Niko nije više razočaran od nas kao ekipe. Niko. Ali odbijam da tolerišem bilo kakav napad na timski karakter, srce, trud... Je*e vam se što smo žrtvovali svoje ljeto, svoje tijelo i svoja sredstva da bismo ovdje odrali g*zice i igrali kada niko drugi nije htio iz svojih razloga. Odajte priznanje ostatku svijeta, talentovani su. Košarka je međunarodna igra. Ne pravim nikakav izgovor, došli smo ovde 'kratki'. NA pogrešnoj smo strani historije, moramo kroz cijeli svoj život da idemo sa time u svijesti. Ali imam poštovanje za svakog u timu, od 1. do 12. igrača. Kvalifikovali smo se za Tokio, garantujem vam da će biti drugačije. Idemo naprijed...", izjavio je Turner.

Učitaj još novosti