09. 09. 2019 - 17:12
LITVANSKI SELEKTOR NAKON POBJEDE PODNIO OSTAVKU "Igramo ovu...
907
Shares
LITVANSKI SELEKTOR NAKON POBJEDE PODNIO OSTAVKU

DAINIUS ADOMAITIS

LITVANSKI SELEKTOR NAKON POBJEDE PODNIO OSTAVKU "Igramo ovu igru zbog navijača"

Sport.ba
09. 09. 2019 - 17:12
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Dainius Adomaitis rekao je da su njegovi igrači današnjom utakmicom protiv Dominikanske Republike pokazali koliko poštuju igru i zahvalio se svima na porukama podrške koje je dobio nakon poraza od Francuske.

"Mislim da su igrači danas pokazali da poštuju ovu igru. Hvala navijačima, ovo je bila utakmica za njih. Drugo, želim da zahvalim svima koji su mi slali poruke podrške, trenerima, ljudima iz svijeta košarke, navijačima. To mi mnogo znači", rekao je Adomaitis.  

Adomaitis je podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije Litvanije i današnja pobjeda protiv Dominikanske Republike na Svjetskom prvenstvu (74:55) bila mu je posljednja utakmica na klupi nacionalnog tima.

Suđenje na Svjetskom prvenstvu je do sada u većini mečeva bilo izuzetno loše, a Adomaitis je pozvao FIBA da nađe kompromis.

"Svaka čast (navijačima), tako i treba da reaguju. Oni su iskazali svoja osjećanja, ali i osjećanja većine nas. Prije nego što sam preuzeo reprezentaciju sjeo sam sa kćerkama i ženom i pitao ih da li su spremne za ovo. Rekao sam im da će biti dosta sr**a i pitao da li su spremne za to u školi. To je bilo moje prvo pitanje. Nikada nisam doživio ovoliku dozu negativnosti, nikada u životu", iskren je bio selektor Litvanije.

"Igramo ovu igru zbog navijača, mi smo samo njihovo oruđe. Hajde da uradimo sve što je moguće da bi navijači vidjeli što bolju košarku. Nema prostora za glupu ambiciju. Hajde da sjednemo i pronađemo rješenje, pa da ne moramo da imamo konferencije kakve smo imali", zaključio je Adomaitis.

(Beta)

Učitaj još novosti