09. 09. 2019 - 16:14
RAFA RAZMIŠLJA DRUGAČIJE OD DRUGIH "Neću da trošim energiju...
907
Shares
RAFA RAZMIŠLJA DRUGAČIJE OD DRUGIH

NAKON OSVAJANJA US OPENA

RAFA RAZMIŠLJA DRUGAČIJE OD DRUGIH "Neću da trošim energiju jureći prvo mjesto"

Sport.ba
09. 09. 2019 - 16:14
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal sinoć je osvojio svoj 4. US Open, a poslije je izjavio da mu povratak na prvu poziciju ATP liste ne predstavlja glavni cilj.

Nadal se titulom u New Yorku primakao Novaku Đokoviću na liderkom mjestu sa svega 640 poena zaostatka i u nastavku sezone ima veliku šansu da ga naslijedi na vrhu.

Rafa do kraja godine ne brani nijedan poen, a Novak brani 1820.

"Ne takmičim se zbog toga. Dobra je stvar biti u trci za tu poziciju, ali, to mi nije glavni cilj. Za mene to nije prava borba. Samo želim da budem konkurentan na onim turnirima kad je to potrebno i kad želim da se takmičim", kazao je Nadal, koji je posljednji put prvi bio na kraju oktobra 2018, i dodao:

"U ovim godinama ne mogu da trošim energiju jureći prvu poziciju. Glavni cilj mi je da igram što duže moguće i budem konkurentan. Igram na svoj način i ako tako mogu da dođem do prvog mjesta, super. Ukoliko uspijem odigrati dobro do kraja sezone, imat ću šansu i to će biti sjajno, ali, ponavljam, to mi nije najviši cilj".

Španski teniser je tokom karijere proveo 196 nedjelja na prvom mjestu ATP liste i po tome je šesti na vječnoj listi. Ispred njega su Novak Đoković i Jimmy Connors (268), Ivan Lendl (270), Pete Sampras (286) i Roger Federer (310).

Učitaj još novosti