07. 09. 2019 - 15:49
SLUŽBENO DOGOVOREN SPEKTAKL U NEW YORKU Nate Diaz protiv...
907
Shares
SLUŽBENO DOGOVOREN SPEKTAKL U NEW YORKU Nate Diaz protiv Jorgea Masvidala!

WHITE POTVRDIO

SLUŽBENO DOGOVOREN SPEKTAKL U NEW YORKU Nate Diaz protiv Jorgea Masvidala!

07. 09. 2019 - 15:49
0
Shares

Nate Diaz i Jorge Masvidal sukobit će se jedan protiv drugog u novembru na UFC 244 eventu u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Diaz je bio van oktagona čak tri godine nakon poraza of Conora McGregora u augustu 2016., ali se vratio prošlog mjeseca i savladao Anthonyja Pettisa.

Sada ga čeka nova borba već 2. novembra protiv Masvidala, što se moglo nagovijesti i po njegovoj posljednjoj izjavi.

"Razlog zbog kojeg me nije bilo je što su svi bili loši i nisam se imao s kim boriti. Sa ovim pojasom, želim ga braniti protiv Masvidala, on je imao dobru zadnju borbu. Nema više gangstera u igri. Znam da je Jorge gangster, ali on nije gangster sa zapadne obale."

Masvidal je uzvratio na svom Youtube kanalu.

"Dajmo fanovima borbu koju žele vidjeti. Dva psa, zaključana u kavezu. Znate da me možete udariti bejzbol palicom i neće mi biti ništa. Ista stvar vrijedi i za njega. Možete udariti tog lika palicom u koljena i on će vas nastaviti udarati. To je borba koju navijači žele i borba koju će dobiti."

Masvidal je u posljednjoj borbi nokautirao Bena Askrena koljenom u samo pet sekundi. 

Dana White je borbu potvrdio za ESPN.

"Tu su borbu svi željeli. Nate je prozvao Jorgea nakon pobjede protiv Pettisa. Svi pričaju o tome. Sada mogu objaviti da je sve dogovoreno. Ali, ovo neće biti borba za pojas. Mogu se boriti za BMF (baddest motherfucker) pojas."

Sada imamo i zvaničnu potvrdu, a sigurno nas očekuje spektakl.

 

Učitaj još novosti