06. 09. 2019 - 16:16
SRUŠIO SVE UFC REKORDE Khabib će za borbu protiv Poiriera...
907
Shares
SRUŠIO SVE UFC REKORDE Khabib će za borbu protiv Poiriera uzeti NEREALNU svotu novca

NOVI UGOVOR

SRUŠIO SVE UFC REKORDE Khabib će za borbu protiv Poiriera uzeti NEREALNU svotu novca

06. 09. 2019 - 16:16
0
Shares

Već pri Khabibovom potpisivanju novog ugovora s UFC-om, njegov menadžer Ali Abdelaziz izjavio je kako njegov klijent sad ima najvrjedniji ugovor u historiji UFC-a.

Njegovi podaci nisu javno objavljeni, no čini se kako smo putem medija uspjeli saznati koliku si je cifru Khabib dogovorio po nastupu. Nakon što je za borbu protiv Conora McGregora uprihodio dva miliona dolara, za svota trebala bi otići prema još većim brojevima, piše Fightsite.hr. Osoba koja je izašla s podacima je njegov otac Abdulmanap.

"Ovog puta zarada će biti tri do tri i po puta veća. Nećemo se više boriti za kikiriki jer znamo svoju vrijednost. Svota od dva miliona je premalo jer trenutno smo najbolji na svijetu. Pobijedili smo najbolje do sada i konstantno se borimo protiv najboljih. Isto tako smo svjesni popularnosti. U subotu ćete vidjeti kako će publika dočekati Poiriera, a kako će dočekati Khabiba", rekao je Abdulmanap Nurmagomedov za tass.com.

Rekordna svota za jedan UFC nastup, ako ne računamo PPV bodove, je ona koju je za borbu protiv Khabiba, ali i za borbu protiv Eddieja Alvareza te drugu protiv Natea Diaza, uzeo Conora McGregor te ona iznosi tri miliona dolara. Ne treba nam posebno znanje matematike da izračunamo kako je svota koju spominje Abdulmanap između šest i sedam miliona.

Što se tiče spomenute reakcije publike, ona je zapravo očekivana jer je Khabib dugo vremena proveo u pokušaju podizanja svoje popularnosti u arapskim zemljama. Upravo on je i dao prijedlog organizacije odbrane titulu u Abu Dhabiju, a UFC je nakon provjere tržišta taj prijedlog prihvatio.

Učitaj još novosti