01. 09. 2019 - 20:07
SVI SU PLAKALI: Ovim gestom je pokazala zašto je najbolja...
907
Shares
SVI SU PLAKALI: Ovim gestom je pokazala zašto je najbolja teniserka na svijetu!

SVI SU PLAKALI: Ovim gestom je pokazala zašto je najbolja teniserka na svijetu!

01. 09. 2019 - 20:07
0
Shares

Najbolja teniserka svijeta Naomi Osaka pokazala je kako se ponašaju pravi šampioni nakon plasmana u četvrto kolo US Opena i pobjede nad mladom domaćom teniserkom Koko Gof.

Japanska teniserka je po završetku meča prišla 15-godišnjoj Kori "Koko" Gof i pružila joj riječi podrške, a zatim zatražila od uplakane Amerikanke da joj se pridruži tokom intervjua poslije meča.

- Kada se meč završio Naomi me je pitala da li želim da zajedno sa njom uradim intervju nakon meča, ali sam joj ja rekla da ne želim jer sam znala da ću plakati sve vrijeme. Ipak, ona me je ohrabrila da to uradim. Naomi je bila sjajna i ja sam mnogo naučila tokom meča. Bila si tako dobra prema meni, Naomi, mnogo ti hvala, ne želim da ti oduzimam ovaj trenutak - rekla je Koko Gof kroz suze nakon meča.

naomi22

Potom se publici obratila i Osaka.

- Koko je sjajna igračica, čestitala bih njenim roditeljima što su odgajili tako divnu djevojku. Sjećam se kada sam gledala Koko kako trenira na istom mjestu kao i ja i činjenica da smo obje uspjele je nevjerovatna. Znam kako je to biti 15-godišnja igračica - dodala je 21-godišnja Naomi Osaka, takođe kroz suze.

naomi1

„Danas je bilo sjajno, energija sa tribina je bila odlična, iako niste mene podržavali“, zaključila je vlasnica dvije Grend slem titule.

Učitaj još novosti