14. 08. 2019 - 12:00
SUPERKUP EVROPE Redsi su veliki favorit, ali ne otpisujte...
907
Shares
SUPERKUP EVROPE Redsi su veliki favorit, ali ne otpisujte Plavce: Šta nas očekuje večeras u Istanbulu?!

DUEL LIVERPOOLA I CHELSEAJA

SUPERKUP EVROPE Redsi su veliki favorit, ali ne otpisujte Plavce: Šta nas očekuje večeras u Istanbulu?!

Sport.ba
14. 08. 2019 - 12:00
0
Shares

Liverpool i Chelsea će se sastati u finalu Super kupa u Istanbulu na Vodafone Parku. Nakon što je Liverpool osvojio Ligu prvaka, a Chelsea Europsku ligu, sada će ovaj dvojac iz Engleske odmjeriti snage u UEFA Super kupu. Utakmica počinje večeras u 21 sat po našem vremenu.

Liverpool
Do kraja sezone 2019/20., Liverpool može dodati mnogo novih trofeja u svoj kabinet, ali oni su već izgubili prvi trofej, a to je engleski Community Shield, koji i nije toliko bitan, međutim, ipak je trofej. Večeras će imati šansu da osvoje još jedan trofej, a to je UEFA Super kup, gdje će Liverpool biti pun samopouzdanja nakon što su osvojili ovaj trofej posljednja dva puta kada su se za njega natjecali 2001. i 2005. godine.

legenda-liverpoola

Redsi su zaradili svoje mjesto u UEFA Superkupu zahvaljujući uspjehu u Ligi prvaka i veliki su favoriti za osvajanje ovog. Za razliku od svojih protivnika, Liverpool je imao nekoliko dodatnih dana da se pripremi za ovaj raspored, otvarajući sezonu Premier lige u petak prošle sedmice.

Liverpool nije imao sjajnu predsezonu, ali bili su bolji od Norwich Cityja u prvoj utakmici prvog kola nove sezone u Premier ligi, gdje su pobijedili sa 4-1. Taj rezultat znači da Liverpool nije izgubio niti jednu od posljednjih šest utakmica na svim natjecanjima, a ekipa je uspjela pobijediti pet od tih šest utakmica.

Alisson je u petak zadobio ozljedu i biće neko vrijeme van terena. Adrian će zamijeniti Brazilca na golu, dok će se igrači kao što su Joel Matip, James Milner, Naby Keita i Sadio Mane nadati da će dobiti priliku za start.

Chelsea
Frank Lampard je dobio nepristojno buđenje u život menadžera Premier lige kada je u nedelju doživio poraz sa Chelseajem od 4-0 na Old Traffordu. Mladi menadžer nije bio previše ljut na svoje igrače, ali neke greške su koštale plavce bodova i Lampard se mora nadati da će neki njegovi igrači da se vrate u svoju formu prije nego kasnije.

frank

U stvarnosti, možda je prerano očekivati da se vrate u Super kupu u Istanbulu, dok je Chelsea poražen u ovom istom natjecanju 2011. i 2012. Plavci su neporaženi u svih 15 europskih utakmica koje su igrali 2018/19. sezone, dok su pobijedili sedam od posljednjih devet.

Chelsea je u svim natjecanjima do kraja sezone 2018/19. bio neporažen u osam utakmica na svim natjecanjima, ali pobijedili su samo tri, a taj niz je prekinuo Manchester United. Imaju malo vremena između te utakmice u nedelju i one u Istanbulu u srijedu, ali glavni fokus Franka Lampard će biti da nađe samopouzdanje koje su njegovi igrači izgubili.

Willian bi se mogao pridružiti momčadi na vrijeme za ovu utakmicu, dok će N’Golo Kante željeti mnogo veću minutažu nakon što se vratio sa ozljede. Marco Alonso, Christian Pulišić i Olivier Giroud će se zalagati za start ukoliko Frank Lampard odluči rotirati svoj sastav.

Moguće postave

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino, Shaqiri

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Christensen, Alonso, Kante, Jorginho, Pedro, Barkley, Pulisic, Giroud

Učitaj još novosti