13. 08. 2019 - 21:51
Dinamo protutnjao Budimpeštom, pogodio Gojak, Čivić zaradio crveni
907
Shares
Dinamo protutnjao Budimpeštom, pogodio Gojak, Čivić zaradio crveni

LIGA PRVAKA

Dinamo protutnjao Budimpeštom, pogodio Gojak, Čivić zaradio crveni

(foto: Slavko Midzor/Pixsell)
13. 08. 2019 - 21:51
0
Shares

Zagrebački Dinamo u Budimpešti je pregazio Ferencvaroš u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka. 

Unatoč dobrom rezultatu od 1:1 iz prve utakmice, Mađari večeras nisu imali šanse i "modri" su se rutinski plasirali u četvrto pretkolo gdje će igrati sa Rosenborgom.

Hrvatski prvak je mađarskog načeo u 16. minuti, kada je Olmo vidio utrčavanje Ademija u kazneni prostor i majstorski ga proigrao, a Dinamov kapetan je topovskim udarcem probio vratara i rastužio rasprodan stadion.

Ferencvaros je slomljen odmah na početku drugog poluvremena. Sjajni Dinamo malo je pao u igri u završnici prvog dijela, Ferencvaroš je napravio velik pritisak i u posljednjem napadu u prvih 45 minuta udarcem Sigera čak i pogodio stativu. Domaći navijači očekivali su uraganski početak drugog dijela od svojih igrača, a dočekali su Dinamov uragan.

Prvo je Petković u 47. minuti u padu zabio nakon što je Oršić fenomenalno probio po lijevoj strani i ubacio na pet metara, a osam minuta kasnije uslijedila je još jedna prekrasna akcija Olma i Ademija za 3:0. Katalonac je vidio utrčavanje Ademija u 16 metara i odigrao dupli pas s njim te preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Već tada su Dinamovi navijači počeli planirati gostovanje u Norveškoj, a do kraja utakmice Ferenvcaroš je ostao s igračem manje nakon drugog žutog kartona za Eldara Ćivića i primio četvrti gol udarcem Amera Gojaka sa 16 metara. Mogao je Dinamo i do petog, ali je u 89. minuti Petković nepreciznim udarecem promašio jedanaesterac kojeg je izborio Oršić.

Učitaj još novosti