13. 08. 2019 - 17:46
Murray najavio kada će ponovo biti u top formi: "Kada izađete...
907
Shares
Murray najavio kada će ponovo biti u top formi:

NAKON POVRATKA

Murray najavio kada će ponovo biti u top formi: "Kada izađete na teren, sve je drugačije"

13. 08. 2019 - 17:46
0
Shares

Britanski teniser Andy Murray rekao je da vjeruje kako će se do Australian Opena u januaru u potpunosti oporaviti i biti u mogućnosti da konkuriše za vrh svjetskot enisa.

Murray je jučer odigrao prvi meč u singlu od operacije kuka, na koju se odlučio da bi prije svega mogao ponovo normalno hodati. Nekada prvi teniser svijeta i osvajač tri Grand Slama je izgubio od Richarda Gasqueta u dva seta na startu Mastersa u Cincinnatiju.

Murray je poslije poraza najavio da neće igrati US Open jer, kako je rekao, još nije u stanju da izdrži potencijalne mečeve u pet setova.

„Mislim da je otprilike između devet i 12 mjeseci poslije operacije vrijeme kada bi trebao ponovo biti u top formi fizički. Što se tiče brzine, ona bi se trebala vratiti za 12 mjeseci najviše“, rekao je Murray BBC-u.

To znači da Murray ima realnu šansu da bude spreman za Australian Open, koji počinje 20. januara.

„Napredovao sam u brzini, ali je ona linearna i na testovima koji se ponavljaju, dok tokom meča mijenjate pravac i morate reagovati na loptice, ali i predviđati. Način na koji se mogu vratiti je samo igranje mečeva. Možete da postignete koliko god ciljeva želite, ali kada izađete na teren, sve je drugačije“, naglasio je.

Učitaj još novosti