13. 08. 2019 - 16:15
CRISTIANO NAPAO MESSIJA "Evo zašto sam ja BOLJI IGRAČ od njega!"
907
Shares
CRISTIANO NAPAO MESSIJA

RONALDO PROGOVORIO

CRISTIANO NAPAO MESSIJA "Evo zašto sam ja BOLJI IGRAČ od njega!"

13. 08. 2019 - 16:15
0
Shares

Cristiano Ronaldo u razgovoru za streaming servis DAZN progovorio je o razlici između njega i Lionela Messija.

Bez sumnje radi se o dva najbolja fudbalera današnjice, ako ne i svih vremena, a uvijek su u centru pažnje poređenja između njih dvojice i ko je zapravo bolji.

Cristiano Ronaldo ovako to vidi:

"Razlika između Messija i mene je ta što sam ja igrao za više klubova pa i Ligu prvaka osvajao sa više klubova, a bio sam najbolji strijelac Lige prvaka šest sezona zaredom", govorio je fenomenalni Portugalac.

"Jako je malo igrača koji su pet puta osvajali Ligu prvaka i zato se ja identificiram s tim natjecanjem", objašnjavao je Cristiano.

"Messi je sjajan igrač koji će ostati upamćen ne samo po Zlatnim loptama koje je osvojio nego i po tome što je, baš kao ja, iz sezone u sezonu sve bolji i bolji. Svako se jutro budim sa idejom i željom da budem još bolji, a ne samo da zaradim što više. Hvala Bogu, novca mi ne nedostaje pa mi je motiv da zaradim svoje mjesto u fudbalskoj historiji", rekao je Ronaldo koji je Ligu prvaka osvajao 2008. sa Man Unitedom, a onda još četiri puta sa Realom, uključujući tri uzastopne titule od 2016. do 2018.

Sada je fokusiran da LP osvoji i sa Juventusom, čime bi se osvojio najbolje evropsko takmičenje sa tri različita time, što je dosada uspio samo Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, Milan).

Cristiano ima i pet Zlatnih lopti jednako kao i Messi koji ima jednu Ligu prvaka manje (zadnju je osvojio 2015.), a sve uspjehe postigao je u dresu Barcelone.

Učitaj još novosti