12. 08. 2019 - 16:04
JOŠ JEDNA BOMBICA U MUNCHENU Kovač nakon Perišića dovodi i ovu...
907
Shares
JOŠ JEDNA BOMBICA U MUNCHENU Kovač nakon Perišića dovodi i ovu ZVIJER od igrača

COUTINHO

JOŠ JEDNA BOMBICA U MUNCHENU Kovač nakon Perišića dovodi i ovu ZVIJER od igrača

12. 08. 2019 - 16:04
0
Shares

Danas je potvrđen dolazak Ivana Perišića u minhenski Bayern.

Hrvat je stigao na posudbu iz Intera do kraja sezone, a Bavarci će moći otkupiti njegov ugovor za 20 miliona eura na kraju sezone.

Međutim, tu nije kraj pojačanjima u bavarskom divu jer će ostatak prelaznog roka iskoristiti da dovede još jednog ofanzivnog igrača.

Mundo Deportivo otkriva da će to biti Philippe Coutinho. Španci pišu da je Bayern napravio prve konkretne korake u tom pravcu raspitujući se koliko bi Barcelona tražila za Brazilca koji se nije snašao na Camp Nouu.

Sigurno je da Coutinho nema budućnost u Barci. Ispred njega su trenutno Messi, Suarez, Griezmann i Dembele, a čak ni ta četvorica ne mogu zajedno na teren. Dakle, Coutinho ne bi bio ni prva opcija s klupe.

Katalonci žele iskoristiti Coutinha u transferu u kojem bi se Neymar vratio u Barcelonu. PSG je zainteresiran, a Barcelona ne želi brzati te će još dugo vagati što s Brazilcem. To Nijemcima stvara problem jer nemaju vremena za čekanje.

Prvenstvo im počinje za manje od sedam dana, a kadar je i dalje neposložen po pitanju napadačkih krila.

Još jedna prepreka u ovom poslu je i Coutinhova plaća koja iznosi 13,5 miliona eura. Bayern sigurno ima taj novac, ali je pitanje želi li remetiti ravnotežu po pitanju plaća u svlačionici.

Učitaj još novosti