21. 07. 2019 - 14:22
NEYMAR ISKRENO PRIZNAO: Zvijezda Real Madrida najbolji igrač...
907
Shares
NEYMAR ISKRENO PRIZNAO: Zvijezda Real Madrida najbolji igrač protiv kojeg je igrao!

NEYMAR ISKRENO PRIZNAO: Zvijezda Real Madrida najbolji igrač protiv kojeg je igrao!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
21. 07. 2019 - 14:22
0
Shares

Jedan od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku, brazilski reprezentativac Neymar priznao je kako je defanzivac Real Madrida Sergio Ramos najbolji igrač sa kojim se suočio u karijeri.

Ramos Neymarov najbolji protivnik

Njih dvojica su redovno odmjeravala snage tokom El Clasica, u vrijeme kada je Neymar nastupao za Barcelonu, najvećeg rivala Real Madrida. 27-godišnjak je rekao: “Najbolji igrač protiv kojeg sam igrao? Sergio Ramos, jer je on izvrstan centralni defanzivac, a pored toga postiže i golove. Jako je teško igrati protiv njega.”

Brazilac je često bio uspješan u direktnim okršajima sa Ramosom na terenu, s obzirom da je postizao golove na dva El Clasica dok je nosio dres katalonskog giganta.

Ramos nije jedini igrač Real Madrida kojeg je Neymar pohvalio. Njegov suigrač Vinicius Junior je također dobio riječi hvale od svog sunarodnjaka, koji smatra kako će se on jednog dana boriti za Zlatnu loptu.

Neymar je rekao: “Vinicius je jako mlad i mislim da će postati nevjerovatan igrač. Postat će jedan od najboljih, i borit će se za Zlatnu loptu. Nadam se da će postići u karijeri sve čemu se nada. On je sjajan momak, vrlo ljubazan. Nadam se da će otići jako daleko jer to zaslužuje.”

Učitaj još novosti