21. 06. 2019 - 10:32
Edin Džeko blizu Intera!?
907
Shares
Edin Džeko blizu Intera!?

Edin Džeko blizu Intera!?

Mahir Suljagic (Sport.ba)
21. 06. 2019 - 10:32
0
Shares

Transfer Edina Džeke iz Rome u Inter nikako da se realizuje. Iako je ispočetka izgledalo kao gotova stvar, postaje sve komplikovanije.

Džeko je dogovorio s Interom uslove, spreman je bio na transer, ali problem stvara Roma, koja je čak povećala cijenu na 22 miliona eura, dok je Inter spreman dati najviše 10 miliona uz određenu 'doplatu' kroz nekog od svojih mladih igrača.

Čelnici Rome su tvrdoglavi, ne prihvataju takve ponude, a ni u Interu ne žele da plate iznos koji traže iz Rima.

Zbog svega toga 'pati' Edin Džeko, koji je i dalje 'ni na nebu ni na zemlji', mada se vjeruje da će Inter u nekom trenutku dodati gas i riješiti njegovo dovođenje.

Interov novi trener Antonio Conte zamislio je formaciju s Džekom u sastavu i sasvim sigruno je da neće tako lako odustati od svojih planova.

CalcioMercato: Džeko ide u Inter, a Higuain dolazi u Romu
Bh. napadač Edin Džeko će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Romu i kako stvari stoje karijeru nastaviti u dresu Intera.

Italijanski mediji već sedmicama pišu o tome da će Džeko sigurno napustiti Romu ovog ljeta, te da se samo čeka još zvanična potvrda njegovog transfera u Inter.

Navodno, Inter bi za usluge bh. napadača trebao platiti oko 13 miliona eura koje će Roma uložiti u dovođenje novog napadača. U prethodnim sedmicama se s Vučicom povezivalo dosta igrača, ali su sve to bile samo špekulacije.

No, italijanski CalcioMercato objavio je večeras da je Romina velika želja Gonzalo Higuain. Argentinski napadač se vraća u Juventus nakon posudbe u Chelseaju jer londonski klub neće otkupiti njegov ugovor.

Mnogi vjeruju da će Higuain napustiti Staru damu iako su se pojavile priče da ga novi trener Maurizio Sarri neće željeti prodati. No, problem za Sarrija sigurno je činjenica da su čelnici Juventusa već stavili Higuaina na transfer listu.

Kako stvari stoje argentinski napadač će karijeru nastaviti u dresu Rome, a još uvijek nije poznato koliko bi ga rimski klub trebao platiti. Problem za njih je i njegova godišnja plata koja iznosi devet miliona eura, te navodno to je jedina prepreka u njihovim pregovorima.

Učitaj još novosti