11. 06. 2019 - 13:39
VANREDNO STANJE NA PARKU PRINČEVA Stigao zahtjev za odlazak...
907
Shares
VANREDNO STANJE NA PARKU PRINČEVA Stigao zahtjev za odlazak MEGAZVIJEZDE, on i otac zbog toga rade na rekordnom transferu koji bi uzbunio i Uefu

KYLIAN MBAPPE VJEROVATNO NAPUŠTA PSG

VANREDNO STANJE NA PARKU PRINČEVA Stigao zahtjev za odlazak MEGAZVIJEZDE, on i otac zbog toga rade na rekordnom transferu koji bi uzbunio i Uefu

Sport.ba
11. 06. 2019 - 13:39
0
Shares

Opet se zakuhalo oko Kyliana Mbappea koji prema pisanju španskih i francuskih medija želi napustiti PSG te realizirati transfer u Real Madrid.

Priča nije nova, ali strani mediji koji pozorno prate PSG i Real uvijek iskopaju neki novi detalj koji bi mogao odvesti francuskog napadača prema Santiago Bernabeu.

mbappe

Puno puta smo čuli kako iz PSG gvoore da nema nikakve šanse da prodaju Mbappea, a čak su i izjave samog igrača te njegovog oca upućivale na to da mladi ofanzivac ne ide s Parka prinčeva, ali...

Prema novoj verziji Mbappe, koji ima ugovor s PSG-om do ljeta 2023., tražio je godišnju platu jednaku onoj koju dobiva Neymar, ali je to vlasnik Nasser Al-Khelaifi odbio. Inače, prema nekim navodima Francuz zarađuje po sezoni oko 18 miliona eura, a Brazilac čak dvostruko više.

neymar

Uglavnom, ocu i sinu nije se svidjela odbijenica te su počeli raditi na transferu u Real koji bi srušio rekord po plaćenoj odšteti, jer bi taj posao koštao 'kraljevski klub' između 230 i 300 miliona eura. Pazite, samo odšteta, a gdje je tu još plata.

E tu Real ulazi u probleme, jer je već sada na pojačanja utrošio preko 250 miliona eura, a još ništa nije zaradio prodajom svojih zvijezda pa se opasno bliži kršenju finansijskog fair-playja. U Madridu moraju namaknuti od prodaje svojih zvijezda 300-ak miliona eura pa bi tek onda mogli krenuti u realizaciju Mbappeovog prelaska.

61693321-kylian-mbappe-neymar-afp

Učitaj još novosti