11. 06. 2019 - 13:35
"Zmajevi" na pragu historijskog uspjeha: Trijumf nad...
907
Shares

IDEMO PO TRIJUMF

"Zmajevi" na pragu historijskog uspjeha: Trijumf nad Bjelorusima vodi nas na Euro

Sport.ba
11. 06. 2019 - 13:35
0
Shares

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman izjavio je, uoči sutrašnjeg kvalifikacionog susreta za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa Bjelorusijom, da će utakmica biti teška, jer gosti dolaze u jačem sastavu nego što su bili u prvom međusobnom duelu u Minsku.

- Znamo šta nam pobjeda donosi. Motivirani smo da, zajedno s publikom, ostvarimo pobjedu i ovdje proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je Šuman na konferenciji za novinare u Tuzli.

Istakao je da u bh. reprezentaciji vlada sjajna atmosfera i da je optimista unatoč snazi bjeloruske selekcije o kojoj je govorio u superlativima, prenosi Fena. 

- Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo, imaju dobru tranziciju i jako su neugodni. Nemamo u sastavu Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiu, uskočili su Puljizević i Hadžiomerović. 

Još nisam odredio sastav, to ćemo uraditi na tehničkom sastanku, ali vjerujem da imamo igrače koji su spremni da iznesu teret važnog susreta i ostvare historijski odlazak na Evropsko prvenstvo - kazao je Šuman. 

Kapiten "Zmajeva" Mirsad Terzić suglasan je sa selektorom, dodavši da je svima jasno koliko je važna utakmica s Bjelorusijom. 

- Dobro je što smo u Tuzli, u nedostatku nekoliko igrača, sedam dana proveli zajedno na pripremama. Bjelorusija je jača nego što je bila u ranijim utakmicama, što znači da i oni imaju ambicije kao i mi.

Kao i prva utakmica, i sutrašnja će biti neizvjesna i treba do kraja istrajati na onome što želimo, a to je pobjeda - rekao je Terzić.

Reprezentacije BiH i Bjelorusije su po mnogo čemu slične, tako da će detalji odlučivati o pobjedniku, dodaje naš iskusni igrač Nikola Prce.

- Bjelorusi su kvalitetna selekcija i mogu dobiti bilo koga i na strani i kada igraju kod kuće. Mislim da je sve u našim rukama i uz podršku pune dvorane imamo priliku i mislim da je nećemo prokockati. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo – zaključio je Prce.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u grupi 5, Bosna i Hercegovina – Bjelorusija igrat će se u srijedu u velikoj dvorani Mejdan u Tuzli, sa početkom u 20 sati.

U drugom susretu naše grupe u gradu Vanta igraju Finska i Češka (18 sati).

Na tabeli grupe 5 vode BiH i Češka sa po 6 bodova, Bjelorusija ima 4, dok je Finska bez bodova.

Učitaj još novosti