11. 06. 2019 - 08:05
RAPTORSI IMALI TITULU U RUKAMA Warriorsi spasili prvu meč...
907
Shares
RAPTORSI IMALI TITULU U RUKAMA Warriorsi spasili prvu meč loptu u nevjerovatnoj završnici, nova povreda udarne igle

NBA PLAY-OFF

RAPTORSI IMALI TITULU U RUKAMA Warriorsi spasili prvu meč loptu u nevjerovatnoj završnici, nova povreda udarne igle

Sport.ba
11. 06. 2019 - 08:05
0
Shares

Noćas je odigrana peta utakmica finalne serije doigravanja, u kojoj je Golden State na gostovanju pobijedio Toronto rezultatom 106:105 i tako spasio prvu meč loptu Raptorsa te smanjio na 3:2. Gledali smo jako uzbudljivu utakmicu, koja se lomila do samog kraja.

Kevin Durant se vratio nakon više od mjesec dana pauze radi ozljede lista i startao odlično u utakmici, postigao 11 koševa u prvoj četvrtini. No, početkom druge četvrtine nedovoljno oporavljeni Durant krenuo je u dribling, ali prilikom promjene smjera opet je osjetio bol i sjeo na parket te uz pomoć suigrača napustio teren. Kolika je težina ozljede tek će se saznati, ali po svemu sudeći uz list, stradala je i tetiva, a samim tim i gotova sezona za zvijezdu Golden Statea.

Warriorsi su nakon ozljede KD-a odigrali dobru prvu dionicu druge četvrtine, pobjegli na dvocifrenu prednost, a na odmor se odlazi rezultatom 62-56.

U trećoj četvrtini gosti održavaju prednost i ne uspijevaju prelomiti utakmicu te se u završnu dionicu ulazi rezultatom 84:78 za goste.

U zadnjoj četvrtini odličnu dionicu igra glavna zvijezda Raptorsa Kwahi Leonard, koji je do tog trenutka odigrao najlošije u finalnoj seriji, no tad zabija 12 poena zaredom i preokreće rezultat te dovodi svoju momčad tri minute prije kraja na plus šest 103:97. Kad su svi pomislili da je to kraj serije, trener domaćina Nick Nurse zove minutu odmora i izbacuje svoju momčad iz ritma.

Splash Brothers koriste nervozu domaćina i serijom 9:0 vraćaju prednost svojoj momčadi. Zadnjih 30 sekundi utakmice Cousins pravi dvije nevjerojatne greške i skoro poklanja pobjedu Raptorsima, no dobra obrana gostiju u zadnjih 15 sekundi, prisilila je Kawhija da preda loptu Lowryju, koji promašuje šut za pobjedu i utakmica završava pobjedom Golden Statea 106:105.

Kod pobjednika najbolji su bili Curry je postigao 31 koš, uz 8 skokova i sedam asistencija, Thompson 26 poena i skoro tragičar Cousins sa 14 ubačaja. Raptorse je predvodio Leonard s 26 koševa i 12 skokova te Lowry s 18 poena.

Šesta utakmica se igra u noći s četvrtka na petak u Oracle Areni, a u slučaju pobjede Warriorsa, majstorica je u Torontu s nedjelje na ponedjeljak

Učitaj još novosti