11. 06. 2019 - 08:15
S NJIMA MOGU LAGANO DO LIGE PRVAKA Ronaldove želje: Šefe,...
907
Shares
S NJIMA MOGU LAGANO DO LIGE PRVAKA Ronaldove želje: Šefe, odriješi kesu i sastavi mi ovu ekipu (GRAFIKA)

TALIJANI TVRDE

S NJIMA MOGU LAGANO DO LIGE PRVAKA Ronaldove želje: Šefe, odriješi kesu i sastavi mi ovu ekipu (GRAFIKA)

Sport.ba
11. 06. 2019 - 08:15
0
Shares

Cristiano Ronaldo dostavio je svom predsjedniku popis pojačanja koja će, smatra, konačno donijeti Ligu prvaka u Torino.

Dolazak Portugalca u Juventus prošle sezone uzdrmao je nogometni svijet, a ovo ljeto nogometna zemaljska kugla ponovo će se tresti, jer je sjajni napadač odlučio presložiti Juventus po svom guštu i predsjedniku Andrei Agnelliju dostavio je svoj popis pojačanja koja će, smatra, donijeti toliko željeni naslov pobjednika Lige prvaka u Torino.

Uzrok temeljitog preslagivanja je prerano ispadanje u Ligi prvaka od Ajaxa, a Ronaldo želi najprije isprazniti svlačionicu od viškova, a potom ju napuniti sporednim osobljem po svom guštu.

ronaldo

Na njegovoj listi za odstrel su igrači koji su ili prestari ili više nemaju motiva u Juventusu, a u tu skupinu spada i defanzivac Giorgio Chiellini. Iako je riječ o pouzdanom braniču koji još može igrati na najvišoj razini, Ronalda muči onaj dio kad ne može i smatra da prečesto nedostaje Staroj dami u ključnim utakmicama te želi stopera jednake kvalitete, ako ne i boljeg, ali nešto novije „godine proizvodnje“ da se na njega može računati kad je najpotrebnije.

chiellini

Kad već mijenja u odbrani, Ronaldo želi pojačati i golmansku poziciju, a postojeća dva čuvara mreže nisu ga zadovoljila pa planira pokucati na vrata svojim nekadašnjim rivalima Barceloni te odvesti rezervnog čuvara mreže Jespera Cillessena u Torino.

cillessen

Takav čovjek je, smatra portugalski superstar, upravo krvnik Stare dame u Ligi prvaka, Ajaxov Matthijs de Ligt. Dobro je poznato kako je Ajaxov kapiten najtraženiji igrač u Evropi, a Juve je jedna od destinacija na koju bi rado otišao. 80 miliona je cijena kako bi sjeli s njim za stol, a onda samo još treba nagovoriti njegove zastupnike da potpiše upravo za Juve.

matthijs-de-ligt

Veznoj liniji se sprema temeljito provjetravanje, na prodaju su Sami Khedira, Blaise Matuidi i Emre Can, a imena koja se najčešće spominju su Paul Pogba i Adrien Rabiot. Ovaj prvi će koštati kao suho zlato, ali drugi može doći bez odštete po isteku ugovora u PSG-u. Propadne li netko od njih dvojice u rezervi čeka Tanguy Ndombele, Lyonova verzija N'Gola Kantea, ali neće biti jeftin ni on – početna cijena je 75 miliona eura.

pogba

rabiot4

I dakako, Ronaldo najviše planira kupovati u svojoj bivšoj momčadi, navodno je tražio od Agnellija dvojicu svojih dobrih prijatelja iz Real Madrida, Jamesa Rodrigueza i Isca, te je podržao ideju o prodaji Paula Dybale jer se za njega može izvući odličan novac te prodaju nekog od višaka na krilu – Juana Cuadrada ili Douglasa Coste. Jedan od njih dvojice vjerovatno iduće sezone neće stanovati na sjeverozapadu Italije.

jamesrodriguez2

isco

Ispuni li šef sve želje svojoj zvijezdi, Juve bi dogodine mogao zaigrati u sastavu: Cillessen – Cancelo, Bonucci, De Ligt, Sandro – Pogba, Rabiot – Isco, James, Ronaldo.

Učitaj još novosti