08. 06. 2019 - 14:20
NOLE ZBOG GLUPOSTI NAPAO SUCA: Dobio opomenu zbog OVIH RIJEČI
907
Shares
NOLE ZBOG GLUPOSTI NAPAO SUCA: Dobio opomenu zbog OVIH RIJEČI

NOLE ZBOG GLUPOSTI NAPAO SUCA: Dobio opomenu zbog OVIH RIJEČI

Sport.ba
08. 06. 2019 - 14:20
0
Shares

U centru pažnje bio je Đoković koji je nakon što je praktički natjerao organizatore Roland Garrosa da prekinu njegov polufinalni meč protiv Dominica Thiema zbog vjetra i kiše.

Kod 1:1 u setovima i vodstva Austrijanca 3:1 u trećem kiša je nakratko prekinula meč, a Đoković je odmah otišao u svlačionicu i, kako javljaju francuski mediji, ubrzo napustio Roland Garros. Meč je nakon toga prekinut zbog kiše, a nastavljen je danas u podne.

Prvi tenisač svijeta odmah je vratio brejk, ali je izgubio treći set 7:5 nakon deset minuta igra u 12. gemu i svađe sa sucem koji ga je opomenuo zbog prekoračenja vremena za prvi servis. Đoković mu se nakon sljedećeg poena požalio da nakon završetka poena prebrzo izgovara rezultat čime, prema Đokovićevu mišljenju, prebrzo kreće teći vrijeme za prvi servis.

Sudac nije obraćao pažnju, a nakon što je Đoković izgubio set, dao mu je opomenu za nesportsko ponašanje, ali nije najjasnije zbog čega.

Bijesni Srbin sjeo je na klupu i počeo razgovarati sa sucem:

"Bravo, stari, svaka čast. Stvorio si ime i svijet će sad čuti za tebe. Siguran sam da će te svi nahvaliti nakon ovoga", rekao je Đoković, a sudac je samo šutio.

"Jesi li ikada igrao tenis? Jer onda bi znao kako je to kad nakon poena publika dugo plješće i treba ti vremena za servis", upitao je suca.

"Jesam, igrao sam", hladnokrvno mu je odgovorio sudac.

 

Učitaj još novosti