08. 06. 2019 - 08:31
OVAKVO FINALE NIKO NIJE MOGAO NI ZAMISLITI: Letjeli zubi po...
907
Shares
OVAKVO FINALE NIKO NIJE MOGAO NI ZAMISLITI: Letjeli zubi po terenu!

POGLEDAJTE VIDEO

OVAKVO FINALE NIKO NIJE MOGAO NI ZAMISLITI: Letjeli zubi po terenu!

Sport.ba
08. 06. 2019 - 08:31
0
Shares

Košarkaši Toronto Raptorsa jednu su pobjedu udaljeni od osvajanja svog prvog NBA naslova.

U sinoćnoj četvrtoj utakmici finalne serije Raptorsi su slavili u gostima kod Golden State Warriorsa sa 105:92 i tako poveli sa 3:1 u seriji. Raptorsima tako samo jedna pobjeda nedostaje za osvajanje premijernog NBA prstena u 24-godišnjoj klupskoj povijesti, a imat će ju priliku ostvariti u noći s ponedjeljka na utorak pred svojim navijačima.

Uzbuđenje je nastalo kada je Šon Livingston iz Golden Statea udari latkom u lice Freda Vanvlita, raskrvari mu arkadu i pritom i izbije mu zub.

Pogledajte:

Glavna zvijezda ovog meča bio je momak koji radi ono što se od njega i očekivalo kada je doveden u Toronto: Kavai Lenard je nadmašio "spleš braću", Stefa Karija (27 poena, trojke 2/9, i to poslije 47 poena u prethodnoj utakmici) i Kleja Tompsona (28 u povratku posle kraćeg odsustva), a Reptorse je predvodio sa 38 poena, 12 skokova i četiri osvojene lopte.

Golden State jeste poveo na početku, no činjenica da su gosti ubacili 37 poena u trećoj dionici, dobivši je sa 16 razlike, te da su ponovo imali značajan doprinos Paskala Siakama (19 poena) i rezerviste Serža Ibake (20), doveli su Toronto na korak od titule.

Mogu da je osvoje već u noći između ponedeljka i utorka u svojoj hali, a ako tada ne trijumfuju, imaće još dva pokušaja - ponovo u Ouklendu u četvrtak uveče ili u majstorici u Torontu

Najveća snaga Raptorsa, osim Leonarda, njihova je svestranost i sposobnost za najrazličitije stilove igre, što je izluđivalo Warriorse, koji nisu imali odgovora. Jedini odgovor koji im preostaje je Kevin Durant jer je sad već potpuno jasno da bez njega Golden State neće moći obraniti naslov protiv ovakvog Toronta.

Učitaj još novosti