06. 06. 2019 - 08:24
Ratnicima nije pomogla ni Curryjeva partija karijere, Raptorsi...
907
Shares
Ratnicima nije pomogla ni Curryjeva partija karijere, Raptorsi razbili prvake u gostima

NBA PLAY-OFF

Ratnicima nije pomogla ni Curryjeva partija karijere, Raptorsi razbili prvake u gostima

Sport.ba
06. 06. 2019 - 08:24
0
Shares

U trećoj utakmici NBA finala, Toronto je na gostovanju kod Golden Statea slavio s uvjerljivih 123:109 i poveo s 2:1 u seriji. 

Bila je to u potpunosti jednosmjerna utakmica. Prvaci su prvi puta nakon pet godina u doigravanju igrali bez Klaya Thompsona. Zagrijavao se prije utakmice, ali nije ulazio u igru. Uz njega, naravno, nije bilo niti Duranta i Looneya, tako da su Warriorsi ostali samo na Curryju od vrsnih šutera. 

Koliko je kanadska momčad bila dominantna dovoljno govori činjenica da im se domaćin od druge četvrtine pa sve do kraja utakmice nije približio na manje od sedam poena zaostatka, a ta je prednost uglavnom bila dvocifrena.

Na koncu je iznosila +14 u korist Raptorsa, a treba reći da je njihova petorka bila briljantna. Kombinirano su zabili 106 poena i svi su šuritali barem 50 posto iz igre.

Predvodio ih je sjajni Kawhi s 30 poena, sedam skokova i šest asista, a pratio ga je Lowry s 23 poena. Izdvajamo i šest blokada Ibake, kao i šest trica Greena. S klupe je tonus dao sjajni VanVleet koji je pogodio nekoliko teških šuteva i došao do 11 poena.

Kod Warriorsa treba istaknuti najefikasniju partiju Stepha Curryja u doigravanju. U nedostatku Thompsona, Curry je zabio 47 poena što mu je lični rekord u doigravanjima, ali nije bilo niti blizu dovoljno.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti