04. 06. 2019 - 18:15
Tri ugledna trenera kandidati za klupu posrnulog velikana
907
Shares
Tri ugledna trenera kandidati za klupu posrnulog velikana

Tri ugledna trenera kandidati za klupu posrnulog velikana

04. 06. 2019 - 18:15
0
Shares

Olimpia Milano imala je prilično lošu sezonu. Ispali su u polufinalu doigravanja talijanskog prvenstva od Sassarija koju vodi domaćoj košarkaškoj javnosti poznati trener i bivši plejmejker Gianmarco Pozzecco, i to bez ispaljenog metka rezultatom 3:0 u seriji.

Prije toga su se mučili protiv Avellina u četvrtfinalu i jedva izvoljevali prolaz sa 3:2 u seriji, nakon što su regularni dio prvenstva završili kao prvoplasirani.

Također, u Euroligi su doživjeli neuspjeh ne uspjevši se plasirati u Top 8, te se može zaključiti da jedan od najbogatijih klubova cijele Europe na čelu s trenerom Simoneom Pianigianijem nije ispunio očekivanja.

Sportski direktor Livio Proli je već odstupio, a za zamjenom su još u potrazi. Spominju se imena Maurizija Gherardinija i Claudija Coldobelle.

Također, jedno od pojačanja koja će loviti je ono trenersko. Tri glavna kandidata sa klupu trostrukog prvaka Europe su Ettore Messina, Xavi Pascual i David Blatt.

Messina je već pet godina u stožeru San Antonio Spursa i treba vidjeti bi li se vraćao u europsku i talijansku košarku. Xavi Pascual je slobodan od Božića prošle godine kada je njegovo mjesto glavnog trenera Panathinaikosa zauzeo Rick Pitino, a David Blatt ima važeći ugovor u Olympiakosu, no budućnost Pirejaca je još uvijek dosta neizvjesna i dosta ovisi o sudjelovanju u ABA ligi.

Učitaj još novosti