27. 05. 2019 - 13:10
OVAKO ĆE IZGLEDATI SARRIJEV JUVE Daje šansu svom miljeniku,...
907
Shares
OVAKO ĆE IZGLEDATI SARRIJEV JUVE Daje šansu svom miljeniku, vraća Higuaina, a Pjanić i SUPERZVIJEZDA ostaju

BIŽE STRAH I TREPET

OVAKO ĆE IZGLEDATI SARRIJEV JUVE Daje šansu svom miljeniku, vraća Higuaina, a Pjanić i SUPERZVIJEZDA ostaju

Sport.ba
27. 05. 2019 - 13:10
0
Shares

Maurizio Sarri bi prema nekim informacijama trebao postati novi trener Juventusa dan nakon finala Evropa lige, potpisat će trogodišnji ugovor težak sedam miliona eura godišnje i naslijediti Maxa Allegrija, koji je odlučio otići s klupe.

To će značiti mnoge promjene u planovima Stare dame, odnosno preciznije je reći, svi planirani radovi na renovaciji će biti zaustavljeni jer je Sarri, čini se, zadovoljan onim što ima, prenosi torinski Tuttosport.

Sarri planira momčad graditi oko svog miljenika Danielea Ruganija, te igrača za koje se spominjalo kako bi mogli otići iz Torina, Miralema Pjanića, Federica Bernardeschija i Gonzala Higuaina. Dobre vijesti za donedavno otpisane, ali loše za igrače poput Arona Ramseyja, Emrea Cana i ostalih koji su nedavno došli ili tek trebaju stići, jer sad, ispadaju, višak!

mandzukic-pjanic

Mnogi gore navedeni igrači osjećali su se zapostavljeno kod Allegrija, a sad će imati priliku nametnuti mu se za momčad za iduću sezonu. Ovo neće biti drago Mariju Mandžukiću, jer njegovo ime nije među onima koje Sarri smatra ključnima za Juveov uspjeh, ali hrvatskom reprezentativcu mnogi treneri nisu vjerovali na prvu pa su postali njegovi najveći fanovi.

Tuttosport također tvrdi kako će Napolitanac u Juve vratiti Gonzala Higuaina i dati mu mjesto prve špice, lijeva strana napada bit će rezervirana, jasno, za Ronalda, a po desnoj bi trebao ordinirati Federico Bernardeschi.

higuain

U odbrani će dati priliku svom miljenku Danieleu Ruganiju, kojeg je pokušao dovesti u Napoli nekoliko puta i koji mu je u Empoliju odigrao svaku minutu svake utakmice dok mu je bio trener, a pridružit će mu provjerenog Lea Bonuccija i nada se kako će od njih stvoriti odbrambeni bedem za idućih nekoliko godina.

rugani1

Najviše planira uložiti u veznu liniju u kojoj želi Paula Pogbu, koji mu je prva želja, a rezervna opcija mu je Sergej Milinković-Savić.

Novi život Sarrijevim dolaskom dobit će i Paulo Dybala, za kojeg La Gazzetta dello Sport tvrdi kako bi sad najradije ostao u Torinu te bi se pokušao izboriti za prvi sastav, na što se Sarri navodno neće protiviti.

dybala

Identičnu promjenu mišlljenja imao je i Miralem Pjanić, za kojeg se šuškalo da će otići kod Zidanea u Real Madrid, no sad je navodno povukao zahtjev za transferom preko svog agenta Falija Ramadanija i želi ostati te se pokušati izboriti za udarnu jedanaestorku. Mogao bi ovo biti izuzetno moćan Juve...

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti