16. 05. 2019 - 12:32
BARCELONA IMA NOVI SASTAV I VIŠE SE NEĆE SRAMOTITI: Ovako bi...
907
Shares
BARCELONA IMA NOVI SASTAV I VIŠE SE NEĆE SRAMOTITI: Ovako bi mogli osvojiti LIGU PRVAKA!

BARCELONA IMA NOVI SASTAV I VIŠE SE NEĆE SRAMOTITI: Ovako bi mogli osvojiti LIGU PRVAKA!

Sport.ba
16. 05. 2019 - 12:32
0
Shares

Katastrofa dvije godine zaredom u Ligi prvaka znak su da Barcelona, koja je ionako najveći potrošač posljednjih godina, mora posegnuti još dublje u kasu kako bi obnovila momčad. 

Ovog ljeta realno je očekivati dolazak tri kapitalca u Barcelonu. Slagati novu Barcelonu s njima nije tek špekulacija ili maštarija, nego itekako utemeljeno.

Zato što je jedan od njih već kupljen. Frenkie de Jong (22), ključni igrač Ajaxa koji je ove sezone očarao nogometni svijet, potpisao je petogodišnji ugovor, uz odštetu od 75 miliona eura osvajaču nizozemske duple krune. Fantastični veznjak kojeg odlikuju izvanserijska inteligencija i podjednako impresivna igra u oba smjera bit će nositelj Barcelone u budućnosti. Koja počinje sutra.

A u njoj će mu se pridružiti Matthijs de Ligt. Tačnije, nerazdvojni dvojac igrača nogometa budućnosti u Barceloni će nastaviti ono što radi u Ajaxu - ispisivati povijest. Najbolje prijatelje Barcelona gotovo sigurno u paketu dovodi iz Amsterdama. Prema svim relevantnim izvorima, transfer De Ligta u Barcelonu, uz 80 milijuna eura odštete Ajaxu, na korak je od realizacije nakon što su sve tri strane gotovo sve dogovorile.

50963-esp190202barcelona2-1551564370996

Barcelona bi tako nakon najboljeg mladog veznjaka svijeta ovog ljeta dovela i najboljeg mladog braniča, kojeg žele svi velikani. Jer De Ligt igra ne samo iznimno kvalitetno nego i nevjerojatno zrelo za svoje nježne godine (19) i bio bi savršeno pojačanje za dio momčadi Barcelone koji možda najviše treba rekonstrukciju. 

U napadu se očekuje dolazak Antoinea Griezmanna (28). Jedan od najboljih, a prošle godine i najbolji nogometaš svijeta, koji je Francusku vodio do svjetskog naslova, zasitio se nakon pet godina Atletica. Prije dva dana objavio je da odlazi iz kluba za koji je postigao 133 gola. 

Napadački trozubac upotpunjuje najbolji nogometaš svijeta prošle godine

Ovo je došlo kao iznenađenje samo godinu dana nakon što je Griezmann priredio još jedno: kada se očekivao njegov transfer u Barcelonu, on je potpisao novi petogodišnji ugovor s Atleticom. Sada pak ne bi smjelo biti iznenađenje. I u ovom slučaju svi relevantni mediji pišu da je Barcelona s Atleticom dogovorila plaćanje Griezmannove odštetne klauzule od 125 milijuna eura i da je počela pregovore s igračem. 

1-fbl-eur-c1-barcelona-man-utd

 

Učitaj još novosti