09. 05. 2019 - 11:28
FANOVI ODUŠEVLJENI Nikad jači i nikad spremniji vraća se Badr...
907
Shares
FANOVI ODUŠEVLJENI Nikad jači i nikad spremniji vraća se Badr Hari: Vrijeme je da vratim krunu! IZGLEDA IMPRESIVNO

SJAJNI MAROKANAC PONOVO ĆE U RING

FANOVI ODUŠEVLJENI Nikad jači i nikad spremniji vraća se Badr Hari: Vrijeme je da vratim krunu! IZGLEDA IMPRESIVNO

Sport.ba
09. 05. 2019 - 11:28
0
Shares

Jedan od najpopularnijih i najboljih kickboksera svih vremena, Badr Hari, još jednom će se vratiti u ring. 14 mjeseci nakon posljednjeg meča, Marokanac je potpisao novi ugovor s Gloryem, koji mu nalaže još šest nastupa u američkoj kickboxing promociji.

badr-hari

34-godišnji Hari posljednji put je nastupio u martu prošle godine. Borio se protiv Hesdya Gergesa i pobijedio, no pobjeda mu je poništena nakon što su oba borca bili pozitivni na doping testu, piše Fightsite.

badr-hari

Hari je suspendovan na 19 mjeseci i može se u akciju vratiti 7. decembra 2019. godine, s obzirom na to da se suspenzija provodi retroaktivno. Ipak, to nije smetalo Gloryu da mu ponudi novi ugovor i time osigura da će se njegov povratak dogoditi u njihovom kavezu.

2012_JFK_Badr-Hari_008_022

“Dragi moji fanovi, obećao sam vam da će 2019. godina biti naša. Danas vas mogu obavijestiti kako sam s Gloryem potpisao novi ugovor na šest borbi. Sad je vrijeme za vratiti krunu”, napisao je Hari na Instagramu, ispod fotografija s predstavnicima američke promocije.

Budući da mu suspenzija istječe tek krajem godine, pitanje je zna li možda Hari nešto više od nas, tj. postoje li neke šanse da se ista skrati. To bi mu sigurno osiguralo koji nastup u ovoj godini. Ukoliko se tako nešto ne dogodi, šanse da ova godina bude “njegova” su minimalne.

Inače, Glory već neko vrijeme ima ambiciju organizovati revanš meča Harija i Rica Verhoevena, koji je u decembru 2016. godine završio pobjedom Verhoevena, nakon što je Hari ozlijedio ruku. Takav kraj ostavio je gorak okus u ustima fanova, posebno onima na strani Marokanca te isti od tada čekaju novu priliku za pogledati taj meč. Vjerovatno je i Hari mislio na to, kad je naveo vraćanje krune, iako Glory kruna zapravo nikad niti nije bila njegova.

Pogledajte ove snimke i fotke pa će vam biti jasno da Marokanac odavno nije bio spremniji...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R E L E N T L E S S #TheyAreNotPrepared

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sabah el nour. ????

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was a pleasure to share this training with you @hichammasrar1. Big-hearted, determined and persevering man. ????????

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

(Sport.ba)

Učitaj još novosti