02. 05. 2019 - 16:38
KATASTROFA U F1: Jedna od najboljih trka gubi svoje mjesto u...
907
Shares
KATASTROFA U F1: Jedna od najboljih trka gubi svoje mjesto u kalendaru naredne sezone

F1

KATASTROFA U F1: Jedna od najboljih trka gubi svoje mjesto u kalendaru naredne sezone

Sport.ba
02. 05. 2019 - 16:38
0
Shares

Iduća utrka u ovoj sezoni Formule 1 bit će Velika nagrada Španjolske.

formula-1

U nedjelju 12. maja vozit će se na legendarnoj stazi Catalunya pokraj Barcelone, i to možda posljednji put. Naime, u oktanskom cirkusu i oko njega sve se glasnije špekulira o tome kako bi Catalunya mogla ispasti iz kalendara.

Razlog je, naravno, novčane prirode. Troškovi organizacije utrke iz godine u godinu sve su veći i brojne se destinacije više ne žele nositi s time. U posljednjih 10-ak godina zbog toga su iz kalendara ispale Turska, Malezija...

Sad se isto sprema i Španjolskoj sa stazom Catalunya, na kojoj se od 1991. neprekidno održava VN Španjolske, ali i predsezonska testiranja bolida uoči početaka sezona.

Catalunya je jedna od pet staza kojima krajem 2019. godine istječe ugovor s Formulom 1. To su još i Silverstone, Monza, Hockenheim i Mexico City, pri čemu upravo Španjolci imaju najmanje šanse za postizanje dogovora s Liberty Medijom, američkom grupacijom koja je vlasnik F1.

Amerikanci već znaju i tko bi trebao zamijeniti VN Španjolske. Riječ je o stazi u Zandvoortu koja se nalazi na sjeveru Nizozemske, tik pored obale Sjevernog mora.

Velika nagrada Nizozemske već je bila u kalendaru F1, od 1948. do 1985. godine, a sada bi se mogla vratiti.

3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti