24. 04. 2019 - 11:47
MOGAO JE BITI JEDAN OD NAJBOLJIH, A ONDA SE POJAVIO KOVAČ...
907
Shares
MOGAO JE BITI JEDAN OD NAJBOLJIH, A ONDA SE POJAVIO KOVAČ Marca i Bild tvrde - Hrvat će otjerati jednog od najskupljih i to u redove Reala

JAMES RODRIGUEZ NA PREKRETNICI

MOGAO JE BITI JEDAN OD NAJBOLJIH, A ONDA SE POJAVIO KOVAČ Marca i Bild tvrde - Hrvat će otjerati jednog od najskupljih i to u redove Reala

Sport.ba
24. 04. 2019 - 11:47
0
Shares

James Rodriguez stigao je na posudbu u Munchen u senzacionalnom transferu prije dvije godine, ali se tu nije baš naigrao. Najbolji strijelac Mundijala 2014. godine bio je većinom u drugom planu kod Nike Kovača.

james-rodriguez

Sasvim je izgledno da će bivši hrvatski selektor, rodom iz BiH, i naredne sezone predvoditi Bavarce, a to znači da mjesta neće biti za Kolumbijca. Najčitaniji španski i njemački listovi pišu kako više nema nikakve dvojbe da je Niko Kovač otpisao Jamesa Rodrigueza i da ga neće otkupiti od Reala na kraju dvogodišnje posudbe, koja istječe na kraju ove sezone.

jamesrodriguez

Nakon što ga Kovač nije koristio u utakmici sezone, superderbiju za naslov protiv Borussije Dortmund u kojem je Bayern slavio 5:0 i tako trijumfom protiv jedinog rivala za naslov došao nadomak odbrane titule, jasno je da Bavarci neće otkupiti kolumbijskog veznjaka.

niko-kovac

U iduće dvije prvenstvene utakmice trener mu je dao ukupno deset minuta i tako poručio da je završena minhenska avantura igrača koji je ove sezone pod hrvatskim trenerom prošao vrtuljak; bio je prvotimac, rezerva, izvan konkurencije za tim, a kada je Kovač izjavio da protiv Borussije neće igrati radi taktičkih razloga, bilo je jasno što slijedi. 

kovac-slavlje

Kovač u vezi novog Bayerna, koji će ovog ljeta biti rekonstruiran, traži daleko brže i pokretnije igrače od statičnog Jamesa, pišu "Marca" i "Bild" te ističu izjavu predsjednika Ulija Hoenessa: "Ne želimo platiti 42 miliona eura za igrača koji nije u prvom planu." Dovoljno, zar ne?!

jamesrodriguez1

jamesrodriguez2

jamesrodriguez3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti