23. 04. 2019 - 09:48
RAJ ZA OČI: Sportašice koje su poznate samo zbog fantastičnog...
907
Shares
RAJ ZA OČI: Sportašice koje su poznate samo zbog fantastičnog izgleda (FOTO)

RAJ ZA OČI: Sportašice koje su poznate samo zbog fantastičnog izgleda (FOTO)

Sport.ba
23. 04. 2019 - 09:48
0
Shares

U svijetu sporta postoje tri vrste sportašica.

Prve su fantastično talentovane, ali neatraktivne. U drugu vrstu spadaju one koje su i jako talentovane, a koje istovremeno i atraktivno izgledaju, dok je treća grupa priča za sebe. Tu su, očito, najljepše dame, kojima osnovni kvalitet predstavlja njihova ljepota, te su daleko od velikih uspjeha na sportskim borilištima.

Međutim, svojim izgledom jako često u popularnosti nadmaše obje druge grupe sportašica.

1Blair O'Neal Kada se spomene ime ove dame, svi koji su čuli za nju prvo će reći da se radi o jako zgodnoj plavokosoj djevojci. Tek rijetki znaju da se ona profesionalno bavi golfom, što njenim muškim fanovima uopšte nije ni bitno.

2Lolo Jones Ova dama je vjerovatno i najuspješnija sportašica na cijeloj ovoj listi, s tim da su njene atletske sposobnosti teško precijenjene. Atletičarka je na srednje distance, a nastupila je i na Zimskim olimpijskim igrama kao dio bob tima. Njen atraktivan izgled je mnogo češća tema magazina ljepote nego njeni sportski uspjesi.

3Anna Kournikova Svi se sjećaju teniserke Anne Kournikove, koja je bila velika, nadolazeća zvijezda svjetskog tenisa. Ipak, ona nikada nije ostvarila neke velike uspjehe na najvećoj sceni, a zbog svoje ljepote porazila je mnoge poznate modele i našla se na glamuroznim naslovnicama. Ako bi birali između jedne od sestara Williams i Kournikove, teško da bi iko birao legende tenisa. 

4Anna Sidorova Ruskinja koja je branila boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama 2010. i 2014. godine u karlingu, svojim izgledom je privukla toliku pažnju javnosti da je na kraju završila na naslovnicama brojnih magazina. To što nije uspjela doći do medalje ni u jednom od ta dva pokušaja ne predstavlja ni najmanji problem jer njoj se i dalje dive.

5Sophie Horn Ova dama je kao profesionalna golferka pokušavala ući na LPGA turnir, ali bez uspjeha. Jednostavno nije dovoljno talentovana golferka, ali je zato lagano dostigla snove najboljih modela, pojavivši se na naslovnicama listova kakvi su GQ i Maxim.

6Ellen Hoog Ona je u stvari uspješna sportašica sa osvojenih nekoliko zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u hokeju na travi. Zašto se onda uopšte našla na ovoj listi? Zato što nikoga nije briga za hokej na travi, dok za njom samom vlada pomama među pripadnicima jačeg spola.

7Danica Patrick Ruku na srce, Danica Patrick ne spada među sportašice koje nisu uspješne, ali ona je toliko poznata zbog svog izgleda, da se morala spomenuti. Radi se o NASCAR vozačici koja se takmiči sa muškarcima, a koja istovremeno plijeni svojim atraktivnim izgledom da su njene fotografije krasile naslovnicu jednog Sport Illustrateda i drugih najčuvenijih magazina.

8Sierra Quitquit Ova zgodna djevojka je inače profesionalna skijašica i surferka, ali toliko je neuspješna, ili toliko je zgodna, da je njen izgled daleko zaslužniji za publicitet koji ima.

9Natalie Gulbis Za više od 13 godina učešća na LPGA golferskom turniru, Natalie Gulbis je ostvarila samo jednu pobjedu. Međutim, sama njena pojava donosi profit jer se radi o zasigurno najzgodnijoj golferki koja nastupa na ovim turnirima.

10Sara Galimberti Rasna ljepotica čijom ljepotom se Italija može ponositi, važi za jednog od najuspješnijih modela. Samo rijetki znaju da je ona atletičarka na velike distance, a nije ni čudo jer u svom matičnom sportu nikada nije napravila neke zapaženije rezultate, dok je kao model nešto posebno.

11Megan Hardin Golferka koja još nikada nije uspjela izboriti nastup na LPGA turniru, ima nešto što njene protivnice nemaju - nevjerovatan izgled. Naravno, i ona se može pohvaliti sa nekoliko pojavljivanja u čuvenim magazinima ljepote.

12Roxy Louw Surferka sa izgledom koji potpuno baca u sjenu kompletan njen sportski dio života. Ima 27 godina i pojavljivanje u časopisima poput FHM-a za nju su sasvim normalan dio "sportske" karijere.

13Allison Stokke Skakačica s motkom koja je postala poznata još tokom nastupa za Univerzitet Kalifornija. Ona je u kratkom roku nadmašila popularnost koju imaju prvakinje u ovom sportu, te postala miljenica muškog dijela publike.

14Courtney Force Još jedna vozačica, a ovoga puta se radi o trkama ubrzanja. Sa svojih 26 godina još nije napravila zapaženiji uspjeh, ali ona sama jeste itekako ostala zapažena. I u slučaju da ne uspije u narednom periodu, kao model već ima osiguranu budućnost.

15Summer Rae Perfektno tijelo na kom bi zavidjeli modeli posjeduje ova djevojka čija profesija sviju ostavi u čudu. Profesionalna je hrvačica! Summer Rae je također model i glumica. 

Učitaj još novosti